vrijdag 24 februari 2012

olympisch bezuinig-fakkeltje

Op de één of andere manier moet je soms weer even in je eigen gareel.
Terug naar de super gemotiveerde fase die je dan weer eens wat meer en soms weer eens wat minder voelt.
Wat ik wel merk is dat je ook in de minder bewuste fases niet meer zo maar terugvalt in een überspenderende golf. Het blijft inmiddels op de automatische piloot ook steeds beter binnen de grenzen van de min of meer veilige financiele modus.
Dat is goed, dan heb ik toch bereikt dat mijn begonnen lifestyle-change niet meer een vlaag is, maar ook een  levensstijl is geworden.
Sommige uitgaven krijg ik gewoon echt mijn portemonnee niet meer uit.
Maar door te blijven graven in inspirerende boeken uit de onuitputtelijke bibliotheek en te blijven lezen op de andere blogs, houd ik mijn vuurtje brandende.
Tips blijven immer welkom en ik blijf ze dan ook met onverminderd enthousiasme verzamelen en publiceren op mijn bespaartips-pagina.
wat een heerlijke hobby!

6 opmerkingen:

 1. Nou jij hebt ook een heerlijk blog zeg! ik ben ook een volger geworden. ik wil je advies over de reacties graag op volgen en ben naar instellingen gegaan en daarna naar reacties maat ik weet echt niet hoe ik het uit moet zetten. Kun je mer er bij helpen? alvast bedankt. groetjes Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo werkt het met mij ook, niet alleen met besparen maar ook met zero waste, gezond eten, mindfulness, opruimen en veel goede gewoontes.
  Even goed naar jezelf kijken en de messen weer slijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk als je merkt dat iets is ingesleten, en een gewoonte is geworden. Dan is het meteen veel minder hard werken om het vol te houden. Ik geloof dat je gemiddeld 6 maanden moet rekenen om nieuw gedrag te laten inslijten. Daarna wordt het makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb ik ook, sommige dingen 'kan' ik gewoon niet meer kopen. Andere dingen kan ik nog wel eens de mist in gaan, maar meestal merk ik het nu (sneller) van mezelf en kan ik weer op de rem trappen. Mijn blog en alle leuke reacties helpen daar heel erg goed bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je wordt ook echt gelukkiger van zo'n bewuste manier van leven en uitgeven.
  Heerlijk hè Tess.
  Groetjes Tanya!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews