zondag 26 januari 2014

over mijn man

Nou met de man zijnen baan sleept het e.e.a. zich een beetje voort. Sinds hij 
 boventallig/overbodig/uitgerangeerd en over de datum is verklaard is hij nog nooit zo druk geweest. Hij werkt op een school annex internaat waar een constante stroom jonge mensen die volledig het spoor bijster zijn geraakt worden opgevangen. Via justitie en rechterlijke machtigingen en tbs verklaringen..dus dan begrijp je wel dat dit een roerig volkje is. Ik druk me uit alsof we het over de efteling hebben, maar geloof mij...dat is het er zeker niet.
Manlief mag daar sinds 26 jaar veiligheid waarborgen en dat is volgens een management consultancy die de zaak financieel aan het vlot trekken is, niet meer nodig. Gevolg: leraren die niet meer voor de klas durven te staan. Jongeren die in hun woede/frustratie noem het, letterlijk de ruiten doortrappen bij de kantoortjes van directie en lerarenkamer.Elkaar met zelfgefrobelde boksbeugels een abbonnement bij de ortho willen aansmeren. Of doodleuk dreigen balpennen die in je strottenhoofd kunnen worden geramd. Ben je nooit je pen meer kwijt.
Als ik het dagelijks zo beluister denk ik regelmatig: Lieffie dank God op je blote knieen dat één of andere oetlul in ..? Maastricht, Rotterdam, Sneek?? waar zit dat kantoor?? heeft berekend dat veiligheid volledig kan worden geschrapt.
Ga iets doen met een vervroegd pensioen en we vullen dat gat wel op. Werk genoeg in de vrije branche en ik heb vooralsnog geen enkele reden om te moeten aannemen dat mijn baan op de tocht staat.
De vrije branche is voor mijn man het lesgeven in allerlei vormen van selfdefence. Hij kan het in de avonduren niet aflopen en misschien is dan een zekere rust overdag wel ontzettend goed en gezond.
Mijn man is 59 jaar, hij mag er twee jaar over doen om op te rotten en dan is het UWV de baas over jou.
Waarom niet het heft in eigen handen nemen... Hoeveel kans is er dat het zuunig bijelkaar gewerkte pensioen uberhaupt nog gaat uitkeren wat het ooit beloofde.
Kunnen we niet veel beter nu de knoop doorhakken en het er zelf bijsparen. In een eigen pot voor oude dag. Iets waar niet maar lukraak mee wordt belegd in weet ik veel wat.
O ja, blijkt ook nog even dat ze hem de afgelopen 8 jaar een schaal te weinig hebben uitbetaald.
Kijk daar hebben we een gesprek met de werkgever zou ik zo denken.
Wordt vervolgd.

16 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen, huur een leuke advocaat in (via je rechtsbijstandsverzekering als je die hebt) en sleep er een maximale rot-oppremie uit. Daarmee kan je een beetje financiele vrijheid bekostigen. 8 jaar lang in een te lage schaal...Jemig de pemig...reken dat alleen eens uit.
  En ik vraag me altijd af of die rekenkamerspecialisten zelf ooit wel eens een dagje voor de klas hebben gestaan in deze omgeving. Ervaren dat die beveiliging echt nodig is omdat, ik zeg maar iets geks, uitkeren bij invaliditeit of overlijden van een leraar een tamelijk hoog bedrag is. Vermoed dat de hoge heren nooit uit hun rekenkamertjes gekomen zijn om dit zelf eens te ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh zeg, dit is me nog al een verhaal! Ik wens jullie heel veel sterkte en wijsheid toe de komende tijd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Let goed op elkaar,als je gaat procederen. Want ook dat kan heftig zijn. Sterkte beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe het samen. Samen sta je sterk. Procederen is voor lange adem. Als je die hebt doen...zet-um-op. Marry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach ik zie het probleem niet. Nog 2 jaar werk. Daarna een flinke oprotpremie. Ik denk 3 jaar ww uitkering. Dan is ie al bijna met pensioen. Als ik nou net 50 was hadden jullie een veel groter probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou met alle liefde zo'n stelletje 'ontregelde' jongelui bij datzelfde consultancy bureau langssturen toch, wedden dat ze dan 7 kleuren in de broek hebben?
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmpf LOL (Kniepertje). Maar wat een rare situatie zeg. Je zou inderdaad ook kunnen overwegen of je juridische stappen gaat ondernemen. Als hij nog een schaal bij krijgt, heeft dat ook gevolgen voor zijn ww uitkering. Kan je ook niet aanraden om afhankelijk van het UWV te worden, van de week weer wat met ze meegemaakt....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je man lid is van een vakbond zou ik die snel inschakelen. Wat je kunt achterstallig loon wel vorderen maar van maximaal 5 jaar terug

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank voor al de tips die ik hier lees. Ik doe daar zeker wat mee. We zijn lid van de bond. We wachten op dit moment de officiële reactie van de directie af en anders gaan de schouders er onder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wacht niet te lang: terugrekenen gebeurt meestal vanaf de datum van je eerste reactie/protest.....

   Verwijderen
 10. Dank voor al de tips die ik hier lees. Ik doe daar zeker wat mee. We zijn lid van de bond. We wachten op dit moment de officiële reactie van de directie af en anders gaan de schouders er onder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank voor al de tips die ik hier lees. Ik doe daar zeker wat mee. We zijn lid van de bond. We wachten op dit moment de officiële reactie van de directie af en anders gaan de schouders er onder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vergeet niet de rente op het tekort aan loon, tikt nog lekker aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sterkte meid!

  Ik zou eerst gaan voor dat achterstallige loon / de loonsverhoging.
  Kunnen ze hem niet ontslaan / afkopen? Iets langer werken lijkt gunstig, maar niet als je voor je eigen veiligheid moet vrezen / je uitgeput raakt door het gedoe en de chaos.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ik nog wilde zeggen: reken alle opties eens goed door.
  Wat als hij blijft, wat als hij ontslag neemt en cursussen gaat geven. Hoe ziet zijn geschatte inkomen en pensioen er dan uit.

  Cijfers kunnen heel verhelderend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sterkte, ik moet nog een dag, wat ben ik blij als het einde in zicht is. Rust.
  Per vier weken vier sollicitatiebrieven. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews