dinsdag 8 februari 2011

HELP! Mijn ouwe kringloopwinkel!

Het is verschrikkelijk!
Ik kan me er echt op verheugen om zo af en toe naar de kringloop te gaan. Heerlijk scharrelen. Trekken in de rekken, graaien in de bakken, neuzen in de boeken en zeker even kijken bij die ouwe kapstok boordevol met tassen. Daar heb ik al vaker een hele geinige of kekke tas weten te scoren.
Schatzoeken in de kringloopwinkel.
Hoe fantastisch om voor een habbekrats een giletje op de kop te tikken met een mooie roezelbloes erbij. Samen nog geen 5 euro.
Een leuk rokje en stoere laarzen eronder. 10 piek bij elkaar!
Maar vorige week kwam ik met een kater thuis.

Tot mijn stomme verbazing hadden ze er een heuse verbouwing ondergaan in de weken dat ik er niet was geweest. Nooit iets van gemerkt dus. Hij was warempel juist de dag ervoor opnieuw weer open. Oké...Maar bij binnenkomst kwam ik in een grote witte zaal terecht. Met grijze vloerbedekking en een deuntje a la V&D op de achtergrond. Kledingrekken op kleur en met maar weinig items. Pashokjes met een bordje erboven dat ik niet meer dan 2 kledingstukken tegelijk mocht meenemen.
Grote witte kubussen met daarop etalagepoppen die volledig aangekleed waren met kledingstukken waarbij vermeld werd dat díé niet te koop waren.
Hier en daar een handtasje op een schap. En alles voorzien van prijzen waar ik stil van werd. Een spijkerrokje voor 14.50  een riem 8.50... Geen bakken met sjaaltjes, geen geinige kledingstukken in vrolijke rekken. Alles op stijl en kleur. Afschuwelijk!!
In het korte gedeelte van de L-vormige ruimte was een 'leeshoek 'gemaakt.
Boeken op planken langs de muur en in het midden een lange leestafel met tijdschriften erop. Grote lampen erboven en het bordje stilte aub. Er zat geen hond, dus die stilte zat wel goed.
Een supersonische koffiemachine bood de bezoeker voor 1.50 een kopje koffie aan...
De medewerkster achter de kalkwitte balie stond trots te glimmen. Op de balie, een kassa waar ze bij AH nog een puntje aan kunnen zuigen.
Ze leunde licht tegen de rand van de balie aan en keek in de verte.. Geen bal te doen.
Er liep nog één ouder echtpaar en dat was het. De oude kringloop was altijd lekker druk bezocht. Een santekraam van spullen en kleuren en maf servies. Mensen spraken elkaar ook vrij aan, want het gaf een soort gekke verstandhouding dat je allemaal aan het scharrelen was bij de kringloop.
Ik heb het gauw voor gezien gehouden in die steriele tent.  Ik zal in het vervolg een dorp verderop moeten als ik ouderwets gezellig wil 'kringlopen'.
Wat kan vooruitgang soms toch een armoe zijn!

3 opmerkingen:

 1. Het valt me ook op dat die twee bij ons in de woonplaats steeds duurder worden. Daarbij nemen ze steeds minder aan, maar wat dan wel in de winkel ligt is vaak rommel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat viel mij laatst ook op bij onze kringloop , het wordt steeds duurder en het is ineens hip want je ziet er mensen die je voorheen nooit zag (die verpesten de markt let maar op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe herkenbaar!
  Ook hier een gezellige kringloopwinkel vervangen door een 'nieuwe'. Met nieuwe prijzen daarbij. Bah.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews