zaterdag 5 februari 2011

ouwe boeken, krijg nou tieten en Pegels!

Ik wist wel dat het bestond, maar in mijn gedachten was het een gecompliceerde aangelegenheid. Het tweedehands verkopen van boeken via Bol.com
Maar al struinend langs mijn favoriete bloggers kwam ik Bol toch regelmatig tegen. Want consuminderaars, bewust leven-aanhangers, bespaarders en bezuinigmama's deze hele mikmak is dol op het verkrijgen van financiële succesjes. Ik dus ook!
Er werden zo hier en daar wat cijfers uitgewisseld en dat was interessant.
Mijn oog viel echter op een reactie waarin stond dat het zo verrassend eenvoudig was om je boeken bij Bol onder het dak te krijgen en dat je geen ellenlange lijsten met gegevens hoefde in te vullen. Dat Bol je als een goedgeoliede boekenmachine door het magazijn van het tweedehands gebeuren heen loodste.
Tjah, dat klonk niet gek.
's Avonds op de bank had ik het met mijn studerende dochter over haar blijvend nijpende situatie wat betreft geld.

 Deze keer gooide een tegenvallende jaarafrekening van haar zorgverzekeraar roet in het eten.
(eerst in november 227 euro en nu weer 247 euro, dus daar gaan we zeker achteraan!)
Dus stelde ik voor om samen eens een kijkje te gaan nemen op de site van Bol en samen onze boeken te gaan verkopen die we niet meer lazen of die zij niet meer nodig had voor haar studie. De opbrengst is voor haar.
Zo gezegd, zo gedaan. We werden al gauw enthousiast. Het was inderdaad helemaal niet moeilijk. We vlogen het huis door om boeken te verzamelen. Deze en deze! En deze was vorig jaar écht heel prijzig om aan te schaffen! Zo ging het maar door en al snel hadden we een redelijk stapeltje boekwerken rondom ons op de bank liggen.
Verder met invoeren van de gegevens. Er werd zowaar gevraagd hoe onze webwinkel moest gaan heten...dat was geinig. Zo hadden we het nog niet gezien. Wébwinkel.
Nou ja..een beetje schouderophalen. Wat is het doel van deze actie vroegen we ons hardop af. Om heel direct te zijn? Géld ervan maken. Pegels!
En zo heet ons 'webwinkeltje' nu dan ook. We draaien er niet omheen. Pegels! (met uitroepteken)
Snel even koffie zetten en toen hup weer verder. We moesten een eigen systeem bedenken stond er, om onze eigen administratie bij te kunnen houden. We kozen voor de combinatie jaar en rangorde. Dus boek 11-01, 11-02, 11-03 enz. enz.
Dochterlief zat druk te pennen in een blocnote en registreerde de artikelen van onze webwinkel.
Het ging vlot en het was leuk. Ook temeer omdat we het als moeder en dochter er zwaar van te pakken kregen. Na een halve avond dolenthousiast onze boekenkraam te hebben ingericht ging het zaakje de lucht in. Nou afwachten maar.
We zeiden dat we geduld moesten hebben, dat het niet erg is als hier een paar weken overheen gaan. Geen hoge verwachtingen.
Toen ze 's avonds allang weer thuis was smste ze me. "Mam, gekkenhuis hoor, we hebben ons eerste boek verkocht..geloof ik. Pff! X "
Ik mijn laptop op schoot getrokken (daar ist-ie voor en híj protesteert niet..) en ingelogd. Helemaal een peu nerveus. En jawel, het was waar. Krijg nou tieten..een uur nadat we online waren gegaan, bingo!
De volgende dag, volgens instructies ingelogd en de pakbon opgezocht. En daar stond het: wéér een boek verkocht. Nou dit stukje blog gaat anders wel erg langdradig worden, 's middags nóg een boek verkocht.
Bij deze; dankjewel lieve medebloggers voor jullie terechte reclame voor het bol. tweedehandsboeken-fenomeen. Wat een gelukkie!
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met Bol boekenverkoop en als je nog tips hebt hierover? Gráág!

6 opmerkingen:

 1. De meeste boeken die ik weg wilde doen zijn al weg, maar geloof wat ik nog heb liggen dat ik dat dan ook op Bol ga zetten. Ik dacht dat het zoveel werk was. Ik heb je erbij gezet hoor:).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik ben een enthousiast gebruiker van Bol. Zal binnenkort weer eens de boekenkast uitmesten of er weer wat weg kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag weer 2 boeken verkocht.
  Jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. casadimama, heerlijk he die boekenverkoop via bol. De eerste paar dagen liep het bij mij ook goed, heerlijk vond ik dat. Nu al 2 dagen stil, mmhh, even wachten dus.
  Wat mij opvalt bij bol is dat mensen een prijs voor hun boeken vragen waar ze op bij moeten leggen. Als je van het bedrag wat ze vragen de servicekosten van bol en de verzendkosten eraf trekt dan houden ze geen geld over en moeten ze bijleggen. Het lijkt bijna als dat niet iedereen hier rekening mee houdt.
  groetjes, NLS

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb `t idee dat je er zelf toch iets meer aan overhoudt als je ze op Marktplaats zet. Je zoekt op titel (bovenaan intypen) en ze komen te voorschijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spuit elf zegt:

  Ik had hetzelfde toen ik m'n boeken op bol.com zette. Niets verwacht, maar binnen een dag al een boek verkocht! In de drie maanden daarop zo'n 20 boeken verkocht. :) Sommige dagen kon ik wel 3 boeken tegelijk op de post gooien.

  Ik heb in totaal iets van 33 boeken verkocht via bol.com. Alleen de laatste twee willen niet zo, die staan er al lang op.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews