zondag 13 februari 2011

shophoppen, oude schoenendozen en knutselen in de casa...

Het is alweer een poosje geleden dat ik écht creatief was met spullen. Breien, haken en uitgebreid koken zijn nooit weggeweest, maar het hardcore knutselen was een vage herinnering.
Gisteren heb ik echter heerlijk geshopt. Shoppen in de zin van speurend naar koopjes, met een regelrechte waardebon van Livera op zak (die zat deze week tussen de huis aan huis folders).
Geprikkeld in de wetenschap dat de moeder aller opruimingen nu echt was begonnen.
Zelfs de spullen die al voor de helft waren afgeprijsd worden nu nog eens met een kassakorting oplopend tot 75% de deur van winkel gewezen.
Héérlijk! Ik had wel wat dingen op mijn verlanglijstje staan. Ik zie namelijk al weken de leukste, stoerste en sexiest enkellaarsjes voorbij komen in makeover programma's en bij de vlotte tantes presentatrices. En ook al ben ik een tot geloof gekomen consuminderaar en bezuinigster, mijn vrouwelijke kant heb ik daar niet voor hoeven inleveren.
Dus gisteren was het scoor-dag.

Ik ga op zo'n dag dan ook het liefst alleen. Ik heb een hele geduldige, ja zelfs actief meeshoppende conquistadore, maar aangezien die mij graag in leuke kleding/schoenen ziet, pakt dat bijna altijd véél duurder uit dan ik van plan was.
(Hij weet altijd wel iets uit een rek te trekken dat inderdaad fantastisch staat en koop het dan maar eens niet! Moeilijk hoor!)
Verder mag je wel van een engelengeduld voorzien zijn bij mij, want waar ik me kostelijk vermaak, schiet het voor de ander natuurlijk niet echt op...druk ik me nog zachtjes uit.
Oké. Mijn missie is geslaagd. Bij Bristol kwam ik ze tegen. Stoere, sexy enkellaarsjes. 50% kassakorting. Een meter of twee verderop het zalige rek met jurkjes/longshirts hoe je ze ook noemen wilt. Ik werd er helemaal blij van in ieder geval. Daar viel vast wel iets uit te vissen dat bij mijn enkellaarsjes ging passen en me weer van mijn vampgehalte zou kunnen gaan voorzien.
Want in de casa mag het best een beetje spicy zijn, dat leeft wel zo leuk.
Om een lang verhaal kort te maken is het gelukt om nog twee echt leuke outfits op te duikelen. Twéé, want de aanbieding was 3 dingen halen = twee betalen. Combi schoenen/kleding no problem.
En zo kwam het dat ik voor 30 euro in totaal, enkellaarsjes, een zwart jurkje met kanten mouwen en een stoere top met opdruk en riempje (ja nou krijg je ook álles te weten hoor!) mee naar huis kon nemen.
De enkellaarsjes gingen keurig in de doos mee. Meestal zeg ik dat ze de doos wel mogen houden in de winkel. Maar deze keer niet.
Ik had bij AH het allergeinigste cadeaupapier gezien op de rol bij de inpakbalie. Kan je daar zelf je spullies verpakken als je dat wilt.
Ik kom langs die AH als ik naar de auto loop en ik heb er een stuk van dat papier afgehaald.
Vanochtend met het zonnetje in de kamer en een lekker cd-tje op ben ik met lijm en dat papier aan de slag gegaan. Binnen een kwartiertje was de schoenendoos gepimpt met het papier. Super.
Hij gaat als-ie droog is mijn kast voor toiletspullen in. Als die losse troepjes kunnen daar vanaf nu mooi in. Deksel erop en mijn kast lijkt ineens erg opgeruimd.
Ik weet niet waarom ik dit simpele maar o zo leuke dingetje ooit vergeten ben. Ik ga dit weer vaker doen en ga er anderen ook blij mee maken. Want het is een echt leuke manier om een cadeautje in te geven. Vraag in de schoenenzaak om lege schoendozen, liefst van kinderschoenen, die zijn zo leuk van formaat en dan maar speuren in welke supermarkt er een leuk inpakpapiertje op de rol hangt. Daar dan helemaal blij van worden en gewoon met fatsoen een stukkie van meenemen. Dat mag toch wel?!

8 opmerkingen:

  1. Oh, durf je dat dan zo maar mee te nemen? Daar ben ik dan een te grote angsthaas voor. Maar ja wie weet nou of je wel of niet iets bij Appie hebt gekocht, toch maar eens durven dan!
    Ik was laatst ook bij de Bristol: stond al met twee nieuwe t-shirts in mijn hand voor zoonlief, toen ik de aanbieding zag. Nu heb ik er drie voor minder dan de helft, da's toch leuker kopen! En hij vond ze gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje! Wat heb jij een leuke schrijfstijl! Ik kwam hier even kijk wie mij ging volgen en ik ben direct blijven hangen!
    Dank je wel!

    Liefs,
    NZ

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk af en toe shoppen. Je mag jezelf best verwennen.Ik ga ook graag alleen.

    En wat een goed idee van die schoenendozen. Ik ben in een opruimbui, dus dat kan ik goed gebruiken.

    Supertip!!

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig idee van die schoenendozen (daar heb ik er genoeg van).
    Over schoenen gesproken, laatst een paar hele leuke schoenen voor de lente op de kop getikt uit de wintercollectie(heel apart) maar waren nu 15 euro ipv 122 , was dat even een hele mooie meevaller!
    En weet je waarom....waterschade aan de dozen....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Tess!

    Dank je wel voor je berichtje op mijn weblog. Leuk dat je even kwam buurten! En wat leuk om weer een consuminder/bespaar/bewuste eenvoud-blog te hebben gevonden! Ik zet je - als je het goed vind - direct onder mijn tabje Diversen. Kom ik wat vaker bij je buurten! ;o)

    En nee, inderdaad, domme vragen zijn er niet hé? ;o) Als je een berichtje terug kijkt (die van het hartje) dan kun je bij Katrien meer lezen over de swap. Eigenlijk is het gewoon een werkje maken voor een onbekende en van een onbekende een werkje terug krijgen. Zó leuk!

    Nou.. ik ga je ven linken. Tot later!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke blog heb je, ga jou ook gelijk volgen.
    En altijd heerlijk die opruiming.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijke blog, als je bij mijn blog kijkt dan heb ik een leuke verrassing voor je.

    groetjes
    Monique
    http://gansje-monique.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal mee eens! Ik loop sowieso altijd weg voor de reclames, even toiletbezoek, eten/drinken bijvullen, de was opvouwen, enzovoorts. Aan mij hebben ze wat dat betreft een slechte.

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews