donderdag 10 maart 2011

Geven houdt je rug recht.

Met mijn mond vol over besparen, consuminderen en diervriendelijke optutterij (die eerst op moet), is het allemaal wel leuk gesteld.
Maar wat ik ook erg belangrijk vind is dat ik mij niet verlies in een te star staren in mijn casa-knip.
Ik zag bij het rondbrowsen langs de vele bloggers, er eentje die een link had geplaatst naar het WSPA.
Verdikkeme. Ja dat is ook zo. Euroclix is leuk, miljoenenjager heel best.
Ik heb altijd de mening gehad dat je moet blijven geven aan goede doelen. Al is het maar een euro.
Het is jouw euro en als al die andere pak 'm weg 17 miljoen Nederlanders dat gaan denken heb je toch een groot bedrag waar echt heel veel mee kan gebeuren. Heel vaak denken mensen 'ik kan geen geld missen, want ik lig al helemaal krom. ' Maar het gaat niet om €20,= of €30,= ...want dat is inderdaad veel geld, voor sommigen zelfs hun weekgeld om van te eten. Maar ik pleit hier voor een mini bedrag. Ik lijk verdorie Maxima wel met haar mini-krediet.
Nou de looks nog...
Daarom een klein hondenlinkje. Hier links van mijn blogs.
Ik ga open kaart spelen en zeker niet met de bedoeling heiliger dan de paus te gaan zitten zijn.
Ik geef aan:
WSPA €5,=
Brooks Hospital voor Paarden (ga maar niet kijken op die site als je niet tegen dierenleed kan) €10,=
Dierenlot €3,=
Viervoeters €5,=
------------------------------
             €23,=  per maand

Ook in tijden dat het heel erg moeilijk ging financieel, gaven deze giften mij het gevoel dat ik ertoe deed.
Want dat doet het ook...geven houdt je rug recht.

5 opmerkingen:

 1. Goed hoor, dat je aan de dierenvrienden geeft. Ik ben niet zo van vaste giften, maar tegenwoordig doneer ik bijvoorbeeld geheel anoniem mijn statiegeld meestal bij de coop of aan de deur. Ik vrees bedelbrieven met grote vreze... en ook de boekjes vol dierenleed. Vre-se-lijk!! Mensen die dieren leed doen zijn heel erg slecht in mijn ogen... Goed dat er iets aan gedaan wordt en dat je je steentje bijdraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook WSPA en Wakker Dier, incidenteel een ander goed doel. Ik vind het altijd leuk om dingetjes te kunnen bestellen bij zo'n club. Bijv. het boekje van diervriendelijke restaurants van Wakker Dier en dat dan kado te doen ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je dat doet! Ik ben ook niet van de vaste giften. Aan bepaalde doelen doneer ik af en toe een bedrag. Wat ik dan weer jammer vind is dat je dan vandaag in het nieuws hoort dat twee bestuurders van een goed doel in totaal 6 ton meekrijgen omdat ze weg gaan. Dat vind ik best erg, mensen geven toch een geld om aand dingen mee te helpen. Niet om anderen te verrijken. Dit doel komt op mijn 'zwarte' lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent dus ook al zo een dierengek. Ik ben dol op beesten en zal nooit meer vlees eten. Ik geef liever aan kleine instellingen en niet in het buitenland.fijne zondag Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik steun ook Brook en WSPA. :) Verder ook WNF, daar ben ik al sinds de basisschool ranger en daarna donateur van. Ik ben al kind nog wel eens langs de deuren gegaan om de schildpadjes te redden. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews