zondag 6 maart 2011

optutten met opmaken.

Ik heb de deuren van mijn toilettekastjes maar eens wagenwijd open gezet, deuren die inmiddels al in hun scharnieren hangen soms. Want ik heb het over het gewoon eens opmaken van wat ik al heb.
De media heeft altijd aan mij een heel gewillig slachtoffer.
Laat mij zien dat de nieuwe modekleur groen en blauw is voor nagels en ik vind het hip. (10 jaar jonger in 10 dagen)
Ik geeft het grif toe dat ik dol ben op lekker geurende smeerseltjes. Me erg verzorgd en lekker female kan voelen met een kleurtje in het haar en wat make-up.
Ik hou van leuke, gekke, sexy schoenen.
Ik ben een wat zuidelijk temperamentvol tiepje dus daar kan ik het best de schuld aan geven. Dáár komt het door...
Toch wil en moet en kán ik ook zuinig en welbewust met mijn geld omgaan.
Meedoen aan iedere modegril kost bakken geld. Heerlijk wegzwijmelen bij al die tracks die van de Gooise Vrouwenfilm over de tv tuimelen is prima. Maar het is voor mij niet haalbaar.
Net als voor die andere 90% van ons vrouwenvolkje. Want wij hebben daar eenvoudigweg het geld niet voor. Zo simpel is dat.
Ook zijn we en masse tot het inzicht gekomen dat deze levenswijze niets met geluk te maken heeft.
Hoe kom ik nou bij opmaken wat ik heb en modegrillen?
Omdat ik al snuffelend in mijn kasten, lades, mandjes van alles en nog wat tegenkom.
Uit mijn doos met nagellakjes diep ik turkoois op. Die is echt nog prima hoor. Tussen mijn toiletteartikelen; zoveel nog niet of nauwelijks gebruikte crèmes of scrubs. Is het al wat ouder, gebruik het dan voor je armen en benen. Die zijn lang zo gevoelig niet als je gezicht.
En je gezicht? Trap niet in die dure merken. Bij het kruidvat verkopen ze voor nog geen €3,- prima gezichtscrème. Dierproevrij.
Ik heb schoenen zat! Onzin dat ze uit de mode zijn. Als je ze met flair draagt heb je je eigen pleit beslecht. Want hoe duur je schoeisel ook is, als je er onzeker in rondhobbelt ziet het er toch niet uit.
Daar gaan we weer, schoonheid komt van binnenuit. Maar het is waar. Je echte trigger zit 'm in je zelfverzekerdheid met een vleugje ondeugendheid. Dat is mijn wat mijn gevoel me altijd weer bewijst.
Heb maar gewoon lol aan je eigen spullen. 
Ik merk inmiddels dat ik me bijna schaam voor de hoeveelheid spullen die ik nog heb.
Ik heb me vast voorgenomen: ik maak het op!
Ik geef er voorlopig geen cent meer aan uit.
p.s. Ook zonnebrandolie...laat je niet gek maken dat die van vorig jaar niet meer zou werken..bullshit. Doet 't prima.

8 opmerkingen:

 1. Heel erg waar. Dingen kopen en denken dat je er mooier van wordt. Of wat ook. Vroeger had ik een enorme berg make up en tonic en reinigingsmelk en creme en haarspul. En nu? 't Is bijna te armoeiig om op te noemen. Maar het effect? Precies het zelfde. Ben in elk geval niet lelijker geworden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na jarenlang opmaken kreeg ik van de ene op de andere dag een bloedhekel aan al die bagger die ik 's avonds van mijn gezicht afhaalde. Zo smerig. Ik gebruik alleen nog zeep, shampoo en lotion. De rest is naturel. Lekker schoon en niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed plan. Maar ik heb met 2 meiden van 17 en 18 een prima mogelijkheid om "gratis" aan spulletjes te komen. Was die mascara tóch net niet helemaal wat ze er van verwachtten... Kom maar hier, voor mij goed genoeg... Nu moeten ze het zelf nog door krijgen maar voor nu vind ik het wel prima zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel verstandig.
  En volgens Kassa is zonnebrandcréme DE beste antirimpelcréme.
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tja hier ook een ook iemand die zich laatst liet verleiden door een nagellakje van 16€! en wat een brol de hema lak blijft veel langer en is veel goedkoper nooit meer !!kan ik een kilo steak van kopen zucht!
  liev groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds de kinderen heb ik steeds minder bij mijn wasbak staan. Niet dat ik er geen tijd in stop, maar ik koop biologisch en heel gek, daar wijzigen de modekleuren niet elke drie weken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb om dit probleem op te lossen eens een bakje gekocht met verschillende kleuren oogschaduw. Welke kleur ik ook draag de kleur zit er altijd in (of iets wat in de buurt komt)
  Eerder kocht ik altijd nagellak van rimmel maar heb ontdekt dat de sneldrogende nagellak van etos net zo goed is maar wel 4 keer zo goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook flink aan het opmaken. Lekker goedkoop en het ruimt ook mooi op ,

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews