zondag 20 maart 2011

slippertje gemaakt....

Of het nou toch komt omdat we een financiële meevaller hebben gehad, of die hypotheekrente-lening de finale klap hebben kunnen uitdelen. Ik weet het niet.
Ik weet dat we al heel snel besloten om de ingeslagen weg absoluut te blijven volgen. Dat het nieuwe target de kleinere hypotheek van €44.000 zou worden...maar...
De euro's vlogen me dit weekend de portemonnee uit.
Echt niet leuk meer. Boodschappen afrekenen en bij de kassa écht denken dat ze het niet goed konden hebben aangeslagen. Wat natuurlijk wél het geval was. (nee ik controleer de bon niet waar de kassière nog bij zit, dat doe ik dan bij die inpaktafel en dan denk ik net als al die anderen mensen die dat doen, dat dat niet opvalt...)
Even naar de kapper, alleen knipbeurtje. Ze hoefde mijn haar niet te wassen, net gedaan, ze bleef maar spuiten met die verstuiver waardoor mijn haar echt zeiknat was toen het knippen klaar was. Even droog föhnen? Ja, wat moet je anders, met een kletsnat hoofd de rest van mijn boodschappenlijst afwerken? Op de bon stond €23,50 inplaats van anders €19,50...Ik had de moed niet om er wat van te zeggen.
En mijzelf kennende zal ik die moed ook nooit hebben. Zo goed ken ik mijzelf wel.
Maar dat föhnen vertik ik in het vervolg. Dan maar als laatste van mijn to do lijstje naar de kapper (of een andere kapper).
Ik heb in dit weekend, dat nog niet eens voorbij is nota bene al zo'n €100,= kapotgeslagen en ik baal er stevig van. Dat is me lang niet meer gebeurd.
Even mijn eigen besparingstips nog maar eens weer doorlezen en bij de les blijven.
Ik weet nu weer hoe ongemerkt euro-pacman je portemonnee in bezit neemt en ook je achterhoofd, zodat je niet meer scherp blijft en bij teveel dingen denkt " ach dat kan wel voor een keertje.." Ook nu weer het aloude liedje: en waar heb je het dan aan uitgegeven?! NO IDEA!
Niks blijvends, niks belangrijks, niks wat er toe doet...
Ik zal mijn zonden vanmiddag in de tuin, onder het genot van een koud rosébiertje nog eens langzaam overdenken, want de zon schijnt hier zeer uitbunding...aah rosébiertje..kijk daar heb je al een van mijn slippertjes!

9 opmerkingen:

 1. Dan zou ik maar lekker van dat slippertje gaan genieten. Proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ram heeft helemaal gelijk. Het is gebeurd, geniet er van, volgende keer anders.
  Trouwens, het is net als met een dieet. Af en toe moet het kunnen anders hou je het gewoon niet vol.
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wél lekker! Proost. En ach je moet maar zó denken, in ieder geval ben je je bewust van je "shopgedrag"..... En je haar is weer lekker genipt. Vind ik ook altijd genieten, tóch? Fijne zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je boft maar met het weer. Hier (ZL) is het helemaal bewolkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, met vallen en opstaan komen we er wel. Maar in één keer alles volgens het boekje doen, wat je zelf geschreven hebt, is natuurlijk erg moeilijk en gaat ook niet lukken.
  Ik ben op dit moment bijna aan het einde van het boek 'no impact man' en als ik dat lees heb ik nog een hele lange weg te gaan, dus troost je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die terugvalmomenten herken ik wel hoor! Gelukkig wordt dat steeds minder. Je nieuwe doel moet zich natuurlijk ook weer even visualiseren. Als je zo meteen het hypotheekbedrag ziet zakken weet je weer waar je het voor doet. Nu is dat alleen nog maar een idee in je hoofd.
  Maarre, ik hoop toch dat het biertje goed gesmaakt heeft want je had ook wat te vieren! Dat moet je ook niet vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd meis met het behaalde doel. En proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proost!!. De boog kan niet altijd gespannen staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach, dat is wel echt zonde van die vier euro! Ik vind het ook wel verraderlijk bij de kapper, dat allerlei handelingen extra kosten. Droog haar zou toch inbegrepen moeten zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews