donderdag 24 maart 2011

Dat doet-ie anders nóóit...mijn kledingkast.

Vanmorgen was ik erg vroeg wakker en zo kwam het dat ik om 8 uur al een miniwasje stond weg te strijken. Dat klinkt heel ijverig, maar er zat gewoon iets bij wat ik aan wilde. Dus het was een puur egogerichte actie.
Maar dit werd nou typisch een gevalletje van het één komt het ander. Omdat ik tóch met dat loeierhete stuk ijzer in mijn handen stond was het onontkoombaar om ook die andere drie items mee te pakken.
Die moesten vervolgens mijn kast in...en daar was zomaar iets gebeurd.
Mijn hoeveelheid aan kleding was gaan groeien in die kast als een goed verborgen wietplantage met veel licht en water, want het puilde eruit. Wildgroei!
Dat alleen ik als hoofdverdachte kan worden aangewezen staat buiten kijf. Maar mijn hemel...what was I thinking?!
En het gekke was dat ik met een half oog (een heel zou me op dat moment gewoon teveel zijn geweest) wel zag dat een heel groot deel zomaar was gekrompen in de kast (ja ja) en dat ook de kleuren en modellen veelal niet meer dat elan hadden van weleer.
Je weet het al hè?
Als je eenmaal begint te trekken, dan wordt het onverbiddelijk.
Ik heb om het leed te verzachten mijn mooiste ondergoed aangetrokken (dat nu trouwens ook te koop staat op Marktplaats ahum omdat het toch wat minder charmant uitpuilde zo hier en daar...) en ben aan het sorteren en passen gegaan.
Nou kan ik dit hele verhaal op twee manieren bekijken. Of ik geef toe dat ik mijn garderobe op zijn minst heb moeten halveren, omdat ik er niet meer in pas, het hopeloos ouderwets was inmiddels of een foute poging werd om iemand van 46 in te laten rondlopen...
óf ik steek mijn kin omhoog en zeg dat ik niet doe aan overvolle kledingkasten. Nette stapeltjes in mijn kast heb. Alleen maar kleding heb die ik ook daadwerkelijk pás en die ik met goed fatsoen aankan.
Ook dat ik eventueel ruimte kan maken in mijn budget voor een aankoopje van een leuk zomerjurkje. (met andere woorden; die schattige die ik eigenlijk al jaren droeg kan gewoon niet meer...)
Ik heb goddank nog wat rokjes en shirtjes, want daar kom je nog wel mee weg. Vooral met wat stoere laarzen en een spijkerjasje en wat sieraden lijk je zomaar een vlotte tante.
Maar het was een confronterend donderdagochtendje...ik geloof dat ik Koffietijd maar even aanzet..en dan kijk ik alléén maar naar Loretta. Best gezellig...

12 opmerkingen:

 1. Oeps, volgens mij hebben veel dames dat probleem. Hier zijn onlangs maar liefst 8 zakken kleding naar de kringloop verhuisd. En er hangt nog genoeg....Er gaat geloof ik ook een hele bewuste golf door bloggersland want we hebben allemaal het opruimvirus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hetzelfde probleem. We moeten onze kledingvoorraad ook minstens halveren. Maar nu geef ik even de voorkeur aan de tuin. Bij slecht weer begin ik aan de binnenboel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorjaarsschoonmaak?? Daar deden we toch niet aan?
  'k Heb ook al van die rare kriebels.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wacht nog een poosje, als de echte zomerkleren weer aan kunnen.
  Maar ik kan er moeilijk afstand van nemen.
  Het meeste hangt al jaren in de kast.
  Denk dat ik ook maar eens een keuze moet gaan maken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof dat het bij mij er ook aan zit te komen. Als ik de was opruim, moet ik een beetje duwen en trekken en dan past het soms nog nét. Of ik leg mijn kleding gewoon op Jan`s plank. Je moet wat. Als het écht te irritant wordt, dan.... een soort tornado en dan kunnen we weer een jaartje.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn kledingkast moet ook nodig opgeruimd worden.
  Niet alles past meer. Maar ik bleef maar hopen. Ik denk dat ik die hoop maar opgeef. Heb ik wat meer ruimte in de kast.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al heel veel in dozen gedaan (in de hoop dat ik het ooit nog ga passen) en ook al veel verkocht, maar de berg is nog steeds heel groot... ik ga binnenkort nog maar eens een lading op MP zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb dat ook altijd, dat van het een het andere komt, en voor je het weet ben je bezig met de voorjaarsschoonmaak.

  Succes met de verkoop op marktplaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk, dat is dan weer het voordeel van net verhuisd zijn en op voorhand beslissen dat je alles wat 'misschien wel eens van pas komt' wegdoet en alleen het nodige mee neemt.
  Resultaat: ik weet precies wat ik heb en kan razend snel keuzes maken.
  Het kostte wat zakken maar nu heb ik ook wat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn verkoop op marktplaats loopt redelijk goed. Had ik niet direct verwacht, maar blijkbaar zorgt het voorjaar niet alleen voor opruimkriebels maar ook aankoopkriebels.
  Prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb mezelf in een project gestoort om per dag 10 dingen weg te doen. Af en toe kijk ik ook eens in mijn kledingkast.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews