zondag 15 mei 2011

Fluit mij terug!

Ik merk dat ik mijzelf toch weer echt tot de orde moet gaan roepen. Nee, daar ga ik weer..ik roep mijzelf bij deze tot orde.
Ik ben zo verschrikkelijk beïnvloedbaar. Het mooie weer, de gezellige familiedagjes, lange weekenden en dan al dat gepraat over geboekte vakanties. Ik word er verschrikkelijk financieel losbollig van. Lekkere hapjes, terrasjes, heerlijke handwerkjes om in het zonnetje te freubelen..het geld vliegt mijn portemonnee uit. Het is niet leuk meer.
Het helpt al om de blogs weer eens grondig door te lezen en mij te laten inspireren om 'back to basic' te gaan, het budgeteren weer nauwgezetter te doen en weer goed bij te houden wat er uitgaat en waaráán. Ook dat oude credo, maak op wat je in huis hebt, móét ik weer razensnel gaan invoeren.
Zelfs deze afgelopen dagen hebben me sloten met geld gekost en had ik de kracht niet om wat beter met mijn geld om te gaan.
Natuurlijk mag je best eens uit de band springen, maar dat cadeautje heb ik mijn vorige blogs ook al beschreven en dus weet je dan dat dit niet meer opgaat als reden om het maar even zo te laten. Dit kan je niet eindeloos blijven opvoeren als verzachtende omstandigheid. De echte zomer moet nog beginnen!!
Waarom is het makkelijker om zuinig te leven als het koud en regenachtig is?
Waarom kan mijn hart niet alleen opspringen van blijdschap bij het genieten van zoveel zon, maar ook ineens zo overstag gaan bij het doen van aankopen?
Mocht je nog inspirerende tips hebben dan graag!
Pak me gerust streng aan...

9 opmerkingen:

 1. Probeer om het als extraatjes te zien, echte luxe en dan is het niet meer het eerste waar je mee bezig bent. Het is net als met een dieet, een keer een taartje kost je het dieet niet, maar als de verjaardag van de kat van de zwager van de buurvrouw gaat vieren, is het een dagelijkse Mona-pudding aan het worden. Sterkte en wees niet te streng voor jezelf, maar ook niet te los. Af en toe even evalueren is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pak wat vaker je eigen terras, ga lekker in de tuin werken, plan wat minder afspraken die uitmonden in etentjes of borreluurtjes, laat je pinpas thuis en neem een klein bedrag mee om je boodschappen van te doen. En mocht het allemaal niet lukken, word dan niet boos op jezelf. Dat is zonde van de energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp je probleem maar wat Marja ook zegt is het makkelijker als je dicht bij huis blijft, je pinpas thuislaat e.d. Ik heb een geluk bij een ongeluk: ik ben niet zo mobiel en dan kan ik dus niet om de haverklap de hort op. Ik vermaak me in en om het huis en dat kost relatief weinig. Afgelopen week ben ik de stad in geweest en kwam direct met 2 kledingstukken thuis. Geen dure maar al met al toch wel weer iets gekocht wat ik niet nodig had....
  Een pleziertje kan ook gratis of goedkoop zijn: het mooie weer, zitten in de tuin met iets lekkers te drinken /eten, een boek of tijdschrift, een muziekje op je mp3, de hond of kat op je schoot, de geur van rozemarijn in de tuin, een zelfgemaakte pizza met verse basilicum. Er is zoveel om van te genieten. Sterkte met je 'mixed feelings'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gerommel op man zijn werk (ik ben thuisblijfmoeder) houdt hier de vinger aan de knip, voor het geval dat ... ;-) maar dat is ook geen goede tip zekers ? Succes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ga op het platte land wonen, ik zie de hele week geen winkel. 1 keer in de week doen we de boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh maar dat is toch ook lekker. Besparen doe je niet voor niets, toch ook juist om ten volle te genieten van die keren dat je het niet doet? De zomer duurt niet zo lang hier he ;)

  Damn, ik ben slecht in terugfluiten.

  Als je bespaart in die paar mooie dagen om in de winter te kunnen genieten van de cijfers op je spaarbankboekje.... hmmm....

  Tip:www.giessenborch.com :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi! Heel herkenbaar.
  Ik heb ontdekt dat het bij mij veel zit in de allerlei etentjes (werk, sport, vriendinnen, manlief), even naar de supermarkt om een croissant te halen ipv eigen meegebrachte boterhammen, een borreltje op het terras etc.
  De pinpas niet meenemen en weinig contact geld op zak helpt me wel behouden voor vele impulsaankopen.
  Genieten van de kleine dingetjes.... maar ook soms van het terras (een keer uitbundig is echt niet erg) Ik geniet zelf erg van het thuis rommelen en dan soms de zelfgebakte taart te delen met familie, vrienden etc..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag heb ik je een regenachtige dag gestuurd die je dus verplicht binnenshuis moet doorbrengen ;-)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms vlieg je inderdaad even uit de bocht. Bij mij helpt het dan ook erg goed om inspirerende blogs te lezen. Dan voel ik mij gewoon weer gemotiveerder worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews