Met dit mooie weer en de verwachtingen voor het weekend alweer op de rol, wil ik toch graag een receptje neerzetten op de landkaart der gastvrijheid.
Zoals iedereen weet die op zijn budget moet/wil letten is het meest kostbare op ons boodschappenlijstje de alcoholische versnapering.
Een doorsnee biertje kom je nog wel mee weg, maar het aanbieden van een leuk glas wijn of iets in die trant port je uitgaven meteen omhoog.
Wil je toch een vrolijk drankje serveren dat dwars door alle regels van " nu wit of nu rood" heengaat dan komt daar de goeie ouwe Sangria om de hoek kijken.
Ik woon vlak aan de Duitse grens en ik durf eigenlijk niet eens te zeggen hoeveel ik kwijt ben aan een 2 liter (!!) fles Italiaanse tafelwijn....€1,99.
Deze lichtrode wijn smaakt overigens prima. Maar laten we wel wezen, dit is een samenraapsel van wijnen die over zijn van verschillende gaarden en misschien ook nog wel aangelengd.
Ik kan het niet proeven, want zeker in combinatie met wat hapjes of een pastaatje tinkelt-ie lekker weg.
Maar voor het maken van een Sangria is hij zelfs Perfect!
Maak de Sangria in een supergrote stenen kan of pul. Ik heb er laatst eentje bij mijn kringloopwinkel voor €2,50 op de kop getikt. Maak 'm liefst een dag van te voren.
Ik doe er sinaasappel in, in stukjes gesneden appel, wat perzik uit blik (ja hoor) en soms zomaar wat ander fruit dat ik nog over heb. Een klein stokje kaneel, wat vanillesuiker, en stiekem ook een scheutje citroenbrandewijn. Gewoon een uitgeperste citroen kan natuurlijk ook.
Dan is het een kwestie van proeven.
Zet de kan koel weg en serveer in wijde glazen vanwege het fruit met grappige lepeltjes erbij.
Supervrolijk en supergoedkoop.
Wel uitkijken, want de fruitsuikers in het fruit staan na een nachtje bol van de natuurlijk omgezette alcohol, dus zomaar even dat fruit wegsnoepen uit je glas kan je erg teut maken.
Zo dat was mijn zomers ondeugende receptje.
(p.s. met een paar pakken druivensap is de alcholvrije variant ook uitstekend te maken en net zo leuk op te dienen natuurlijk.)
Door te móéten gaan besparen is er een wereld van nieuwe inzichten op mijn uitgavepatroon ontstaan. Maar het heeft me ook gelukkiger, tevredener en bewuster aan het leven gezet! Oude waarden van hoe men het vroeger deed hebben opnieuw hun dienst bewezen en als extraatje veel gezelligheid meegebracht.
maandag 30 mei 2011
Ondeugende Sangria
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Maandag 6 januari...de maandag van het nieuwe jaar. Daarnet is het alarm van 12.00 weer als vanouds afgegaan..alleen in een heel nieuw ver...
-
wat is nou een jaar? Het lijkt wel alsof ze steeds korter worden. Dat bedacht ik mij vorig jaar dus ook en dat was doorslaggevend om ons...
-
Jawohl het was weer zover deze week rolde het pampier met de officiele belasting voor woongenot in de bus. Want dat is die WOZ waarde vol...
-
...Ja ik weet het, het is een wel erg lange breake van het bloggen. Maar..ja altijd weer een maar. Daar lijkt het leven af en toe vol v...
-
Om zo zuinig mogelijk te leven moet je een soort van voelspriet gaan ontwikkelen. Een spriet voor alles wat gratis is. Nu ga ik niet het p...
-
Heel soms, ja echt eigenlijk maar héél soms, kom je in een gesprek op ieders financieel beleid. Nog steeds vliegen er dan geen details over...
-
een dikke kus voor mijn Pollan! Nou het was een hele klus om mister Pollan van begin tot eind uit te lezen. Ik kom er recht voor uit. He...
-
Voor mij is de beste manier om te bezuinigen in de 'gezellig' modus te gaan. Dingen die ik gezellig vind, maken automatisch dat ...
-
ik ben altijd nogal van de koopjes. Ik navelstaar op de onderste schappen van de supermarkt en ik loop op de aanbiedingen. Niks mis mee. ...
-
Heel vaak lees en hoor ik om me heen dat mensen met name zuinig willen leven, geld willen besparen, willen aflossen om eerder te kunnen s...
Het klinkt verrukkelijk.
BeantwoordenVerwijderenJammie dat klinkt goed, ik woon ook aan de duitse grens dus herken de prijzen wel ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee! Een goed glas wijn is zeker prijzig. Als ik visite heb dan heb ik meestal lambrusco, voor 1 euro zoveel. Dan gaan er flink wat flessen doorheen, die dure vind ik dan zonde. Voor mezelf vind ik af een een glaasje asti erg lekker, die fles is gelijk 7 euro. Dus dat doe ik niet te vaak. Sangria met fruit enzo is heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDat heb ik ooit wel eens gebruikt als drankje op mijn verjaardagsfeestje, misschien wel een ideetje voor deze zomer ...
BeantwoordenVerwijderenLeuk recept, en het ziet er heel uitnodigend uit!
BeantwoordenVerwijderen