maandag 30 mei 2011

Ondeugende Sangria

Met dit mooie weer en de verwachtingen voor het weekend alweer op de rol, wil ik toch graag een receptje neerzetten op de landkaart der gastvrijheid.
Zoals iedereen weet die op zijn budget moet/wil letten is het meest kostbare op ons boodschappenlijstje de alcoholische versnapering.
Een doorsnee biertje kom je nog wel mee weg, maar het aanbieden van een leuk glas wijn of iets in die trant port je uitgaven meteen omhoog.
Wil je toch een vrolijk drankje serveren dat dwars door alle regels van " nu wit of nu rood" heengaat dan komt daar de goeie ouwe Sangria om de hoek kijken.
Ik woon vlak aan de Duitse grens en ik durf eigenlijk niet eens te zeggen hoeveel ik kwijt ben aan een 2 liter (!!) fles Italiaanse tafelwijn....€1,99.
Deze lichtrode wijn smaakt overigens prima. Maar laten we wel wezen, dit is een samenraapsel van wijnen die over zijn van verschillende gaarden en misschien ook nog wel aangelengd.
Ik kan het niet proeven, want zeker in combinatie met wat hapjes of een pastaatje tinkelt-ie lekker weg.
Maar voor het maken van een Sangria is hij zelfs Perfect!
Maak de Sangria in een supergrote stenen kan of pul. Ik heb er laatst eentje bij mijn kringloopwinkel voor €2,50 op de kop getikt. Maak 'm liefst een dag van te voren.
Ik doe er sinaasappel in, in stukjes gesneden appel, wat perzik uit blik (ja hoor) en soms zomaar wat ander fruit dat ik nog over heb. Een klein stokje kaneel, wat vanillesuiker, en stiekem ook een scheutje citroenbrandewijn. Gewoon een uitgeperste citroen kan natuurlijk ook.
Dan is het een kwestie van proeven.
Zet de kan koel weg en serveer in wijde glazen vanwege het fruit met grappige lepeltjes erbij.
Supervrolijk en supergoedkoop.
Wel uitkijken, want de fruitsuikers in het fruit staan na een nachtje bol van de natuurlijk omgezette alcohol, dus zomaar even dat fruit wegsnoepen uit je glas kan je erg teut maken.
Zo dat was mijn zomers ondeugende receptje.
(p.s. met een paar pakken druivensap is de alcholvrije variant ook uitstekend te maken en net zo leuk op te dienen natuurlijk.)

5 opmerkingen:

 1. Jammie dat klinkt goed, ik woon ook aan de duitse grens dus herken de prijzen wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee! Een goed glas wijn is zeker prijzig. Als ik visite heb dan heb ik meestal lambrusco, voor 1 euro zoveel. Dan gaan er flink wat flessen doorheen, die dure vind ik dan zonde. Voor mezelf vind ik af een een glaasje asti erg lekker, die fles is gelijk 7 euro. Dus dat doe ik niet te vaak. Sangria met fruit enzo is heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb ik ooit wel eens gebruikt als drankje op mijn verjaardagsfeestje, misschien wel een ideetje voor deze zomer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk recept, en het ziet er heel uitnodigend uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews