donderdag 16 juni 2011

Héérlijk donderdagje

Niks zo lekker als een productief dagje.
Ik heb het gevoel dat de Sonoma-lifestyle zo zijn vruchten afwerpt. Misschien zit het wel tussen mijn oren, maar ach, het gaat om het resultaat.
Lekker fit en actief en jawel ik val af! Ook mentaal voelt het goed, want je leeft gewoon heel gezond en ik heb nog geen moment het gevoel gehad dat ik iets tekort kwam of niet mocht.
Vanmorgen meteen maar even wat aangepakt in huis. Het ging van een leien dakje. Even speuren op de buienradar vertelde me dat het tijd was om de boodschappen te gaan doen. Vanaf 10.30 zou het hier gaan regen.
Dus hup op mijn fiets naar de markt, sleutels laten bijmaken en langs het lekkerste notenwinkeltje van het westelijk halfrond. Want gisteren heeft een bevriende timmerman onze deuren van betere sloten voorzien. Dus daar gaat een bedankje heen.
Ik wilde nog naar de bieb, maar het was 10.15 uur. Bijna regentijd dus naar huis!
Juist toen de koffie stond door te pruttelen begon het te gieten.
Den buienradart is Superrr.
Deze week bood de moestuin van de school het volgende: rode bieten, rode uien, venkel, een bloemkool, krulsla en een zak verse tuinkruiden-allerhande.
Eerst even die kop koffie en daarna een cakebeslag de oven ingewerkt. Ruikt altijd zo lekker en morgen krijg ik visite.
De bieten gekookt en daarna verder verwerkt in combinatie met de rode ui en wat suiker en azijn. Die gaan vandaag voor een deel het bord op en de rest kijkt mij al vanachter hun glas aan want die heb ik ingemaakt.
Net als vorige week de asperges die van de marktkoopman weg mochten voor een prikkie, omdat ze krom waren. Dat is dus echt een lacher, want als je ze bereid hebt zijn ze min of meer zacht en merk je dus helemaal niks meer van recht of krom. Die heb ik ook ingemaakt.
De schappen staan inmiddels vol met potten venkel, biet, asperge en rabarber.
Ik leek Nigella wel! 'All these colours! Oehh and Ahhh'
Dit is echt het seizoen van de overvloed.
Zo meteen nog even naar de Wibra voor een bolletje wol, want ik ben gewoon door gegaan met breien van mutsjes voor de kinderen in India. De actie liep af in februari maar ik ga er stilletjes vanuit dat ze dit jaar in november wel weer van start zal gaan en anders gaan ze mee naar Roemenië of zo. Daar is het vast ook koud voor baby's...
Het is heerlijk om 's middags in het zonnetje of 's avonds bij de tv wat op de pennen te hebben.
Bovendien geeft het een voldoening om er ook nog iets voor de medemens mee te kunnen doen.
En euh..als je aan het breien bent snoep en snaai je veel minder! ;-)
Dit was mijn heerlijke donderdagje.

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je reactie,wat schrijf je leuk,bezuinigen ben ik nog niet echt goed in,ben een beginnend verzamelaar en het liefst zou ik alles gister al hebben verzameld,het komt bij regelmaat voor dat wij echt bijna geen muntjes meer hebben aan het eind van de maand haha en snaaien is zeker vervelend,als ik gewoon kook,doen wij het niet en als wij rommeltjes hebben gegeten,gaan wij s`avonds er mee verder,altijd heb ik spijt ervan,maar doe het steeds weer,lief dat je blijft breien,ik wens je een fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne dag! Heerlijk hoe alles groeit en hoe je overal zin in hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je knapt er precies erg van op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk ook vaak even op buienradar om bijvoorbeeld te kijken of ik de was buiten kan ophangen.

  Klinkt alsof je een heerlijk dagje had.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews