zaterdag 18 juni 2011

ASR biecht-brieven...hier klopt iets heel erg niet!

Járen geleden hebben we tegoedertrouw en zéér op de toekomst voorbereid gedacht dat het verstandig was om een lijfrentepolis, een spaarbeleggings-polis en een spaarfonds via de werkgever aan te gaan.
Bedragen van tussen de 15000 en 65000 (ja serieus) zouden dan vrijkomen. Beginnend in 2017 tot 2026.
Telkens om de drie jaar een portie. Mooi voor de aflossing en als aanvulling op een pensioen of vervroegd pensioen.
Ik ben 9 jaar jonger als manlief en om nou door te werken tot híj 75 is, is verre van gezellig. Je wilt namelijk samen genieten van de vrije jaren en leuke dingen doen.
Ik hoor je al denken; nou da's dan lekker in het water gevallen met die crisis. En weet je, dat heb je helemaal goed.
Gedeelde smart is nog net niet halve smart, want samen met de rest van Nederland hebben we nu al ruim twee jaar de tijd om onze gefrustreerde boosheid daarover te verwerken en zijn inmiddels beland in het stadium van een soort gelatenheid. Het zogeheten 'welkom bij club' syndroom.
Ieder jaar krijg je keurige schrijfsels met overzichten van je opgebouwde kapitaal. (Het woord kapitaal is een giller)
Het schiet natuurlijk geen reet op. Dat kan je wel nagaan.
Maar dit jaar vielen er ons twee dingen op. Ten eerste hoe ridicuul moet je zijn om mensen 3 verschillende enveloppen toetesturen voor iedere polis eentje apart...en tadaaa de volgende dag wéér die 3 zelfde paperassen nog eens in je brievenbus. Wat moet je ermee?
Het zijn letterlijk dezelfde. Hoe kom ik door mijn geld heen...?
Nou ASR weet het wel, die geven de post een infuus met overbodige portokosten.
Wat ons ook opviel was dat er in de brief stond dat we zelf moesten gaan nadenken. Wat was ons doelkapitaal geweest bij aanvang... Ja wat denk je? Dat wat jullie ons jarengeleden hebben voorgerekend duh!
Wat zal het eindkapitaal waarschijnlijk zijn? Ja heus, vragen ze aan ons.
En kunnen we met zo'n eindbedrag nog wel doen wat we van plan waren te doen met dat geld?
Rare vragen. Verder nog dat we er rekening mee moeten houden dat bij negatieve vooruitzichten het eindbedrag zelfs €0 kan zijn.
Dat we er goed aan doen als we geen positieve uitkomst op onze antwoorden hebben dat we dan onze verzekeringsadviseur om advies moeten gaan vragen om de polissen wellicht om te zetten.
Wij gaan zeker met onze adviseur om tafel. Deze polissen zijn straks geen bal meer waard. Nu zijn ze tenminste nog tussen de 8000 en 12000 waard, dus opdoeken die handel.
Ik denk aan wegzetten op een renterekening voor zoveel jaar vast of verder aflossen van dat geld en de woonlasten nog verder omlaag brengen. Dan kan je nog weer sneller sparen ect ect.
Ik krijg een heel raar gevoel bij deze biecht-brieven van een grote maatschappij als ASR.
Er zit storm in de lucht daar.

7 opmerkingen:

 1. ´k Ken het gevoel... Wij sloten studieverzekeringen af bij de geboorte van de kids en het eind van het liedje is dat we nu "gewoon" leuk zelf voor de kosten op kunnen dragen... Gevalletje woekerpolis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat erg voor jullie. Ik was gewoon blij,dat mijn beduvel-polis een kleine was. 10 jr lang fl.100 per maand. Ik mag nog boffen,dat ik aan het eind ongeveer de helft van de inleg uitgekeerd kreeg. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had mijn ASR koopsom bgin dit jaar overgezet naar Brand New Day.

  Het heeft tijd gekost, maar nu heb ik ook wat.

  Toch kreeg ik onlangs een brief van ASR over mijn polis, die niet meer bestaat. Ook ik hing een half uur aan de telefoon, gewoon om te klagen.

  Ik ga zeker nooit meer bij ASR een koopsompolis aan. Overzetten van bestaande polissen naar Brand New Day lukt en nee ik krijg geen provisie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai....

  We hebben sinds vorig jaar ook een pensioenrekening bij Brand New Day. Grotendeels staatsobligaties. Geen torenhoog rendement, wel een extraatje als manlief 65 wordt. Wie weet kunnen we dan een rollator betalen met deze inflatie :(
  We maken jaarlijks het spaarloon over naar de rekening van Brand New Day. Dat is dan nogmaals aftrekbaar van de belasting. Dubbel belastingvoordeel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iemand die in die handel zit, zei dat je tot een paar jaar geleden bij de rekenprogramma's van de aanbieders niet eens KON rekenen met een rendement lager dan 7%.... Tja dan heb je snel een positief plaatje, zelfs bij tegenvallende beleggingen e.d.

  Ik ga afstand doen van het pensioen bij werkgever en zo veel mogelijk doen om zo min mogelijk schulden te hebben. Al die overheidsregeltjes... Nee bedankt. Al heb je een goed pensioen, ze passen de regels toch wel zo aan dat ze zo veel mogelijk van je graaien....

  Wij hebben ook zo'n onding van Delta Lloyd. Ik nog 100 x vragen aan die malloot: maar stel dat dit, stel dat dat (de hele economie in elkaar stort) Nee hoor, dan nog was het zo veilig dat we er aan het einde van de looptijd onze schuld mee konden aflossen.

  En daarom is mijn rendement per saldo € 15 in 2009?

  Banken, verzekeraars en al hun door de overheid mede mogelijk gemaakte financiele valkuilen... Te erg voor woorden. Moet je een keer te hard rijden en je boete niet betalen, dan heb je een probleem. Ben je verzekeraar of bankier en verrijk je jezelf door mensen te misleiden, krijg je een bonus. En mag dat niet meer, dan geef je jezelf toch een hoger pensioen?

  WAAH! Welkom in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een klucht ! ... en nu zit je er maar mooi mee :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is allemaal te erg voor woorden... Van al deze verhalen springen toch de tranen in je ogen??? De pensioenleeftijd wordt ook al omhoog geschroefd. Mijn man werkt in de "bouw", hij is loodgieter. Begonnen toen hij nog geen zeventien was. Dus als wij het goed begrijpen, zal hij tot zijn 67e moeten door werken. Eerder stoppen met werken? Hoe gaat dat lukken, lijkt me tegen die tijd een financieel onhaalbaar plan, de overheid staat vooraan om je eigenhandig en zo snel mogelijk geld te ontfutselen! Hypotheekrente-aftrek zal ook geen lang leven meer beschoren zijn, kinderopvangtoeslag gaat omlaag, etc., etc... Einde verhaal: mijn man zal als hij met pensioen MAG, dus een halve eeuw zwaar lichamelijk werk hebben moeten verrichten. We grappen wel eens: tegen die tijd rol ik in een fundering die ze aan het storten zijn, dan heb je in ieder geval geen kosten voor een begrafenis... Want dat is toch niet vol te houden??? Nee, als je ouder wordt (definieer dan eens?) dan dient je werkgever passende/vervangende arbeid aan te bieden. Hoe?! In de bouw? Allemaal op kantoor ofzo? Dat kan toch niet??? Bedacht door mensen met een hele luxe kantoorbaan (minsiter zus en zo) met een tonnetje (of miljoentje) meer of minder op de bank zeker??? Pre-pensioen is voor hen waarschijnlijk geen probleem.

  Jeetje, het is een heel verhaal geworden. Je hebt het al begrepen denk ik: je hebt hier een heel goed punt aangesneden, waar in Nederland het laaste woord nog niet over is gesproken...

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews