zondag 19 juni 2011

Genieten maar, het is gratis!

O als ik toch eens rijk kon worden van regen...dan was ik vannacht miljonair geworden.
En vanmorgen had ik dan met stip Bill Gates verslagen.
Maar niet getreurd, mijn gevoel van gelukzalige kneuterheid kent geen grens. Sorry voor de gezinnen op campings die vandaag noodgedwongen een overdekt zwemparadijs moeten opzoeken. Ik weet het, dat is niet iets om mee te spotten...
Maar ik heb mijn oliestel aangedaan. Er een pan op gezet (anders gaat 't ook nergens over natuurlijk) en daarin staat een ouderwetse stoof te pruttelen.
Ook de koffiepot pruttelt en Adèle mag haar luddeveduh over mij uitstorten want dat doet ze best mooi.
Ik koester dit rotweer.
Is dat een zonde? Ik zeg met liefde een weesgegroetje, ik heb het er voor over en Maria gaat er bij mij nog wel in. (ik ben genetisch gemanipuleerd)
Vanmorgen heb ik mijn koelkast en vriezer gecheckt. Wat heb ik eigenlijk nog allemaal? Ook de voorraadkast geïnspecteerd.
Gek dat je altijd weer meer hebt dan je nog wist. Deze week gaat de hand goed op de knip, want 'opmaken' is een heel lucratief bezigheidje.
Met de aankomende vakantieperiode voor de deur schroef ik mijn uitgaven even een stapje terug. Zodat ik in de vakantie het weer op de 'normale' manier kan doen en het dan ineens een extraatje heeft.
Ik hou mijzelf hier mee voor de gek. Maar het doel heiligt de middelen.
De voorjaarsvakantie was een drama financieel gezien en dat was ook weer meteen een les.
Ik ben en blijf gevoelig voor alles uit de kast willen trekken als we visite krijgen of met familie samenzijn. Het is nooit genoeg...en dus is er ook altijd idioot veel over.
Zonde en het slaat nergens op. Ik heb mijzelf daarvoor in therapie gestopt, mindfull koken. Eerst denken en dat niet teveel doen. Zoiets..
Lieve blogsters en bloggers een hele fijne stormerige en regenachtige zondag toegewenst die je dwingt om even pas op de plaats te maken en te genieten van de huiselijke rust.
Avé.

10 opmerkingen:

 1. Dankjewel, ik zal je raad opvolgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hou ook wel van dit weer. Nog een bakkie, nog een, beetje hangen op de bank met de schapenvachten, nog een bakkie, bedenken wat we gaan doen vandaag (helemaal niiiiks!)...

  Dat van dat oliestel is een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik duik zo ook de keuken in want daar heb ik met dit weer altijd het meest zin in, op lezen na. (maar daar word ik weer zo lui van :) )
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die gevoeligheid voor als er visite komt, heb ook wel last van. Maar meestal gaat het restant de dagen daarna wel op.
  Voor vandaag sluit ik mij aan bij Valhalla, koffie en bedenken wat we gaan doen vandaag, zal wel weinig van terecht komen. Conclusie: een dag met een gaatje.
  Fijne zondag!
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn toppunt van de binnendag was om 11.30 gewoon een mooie dvd kijken.Daarna pas lekker lunchen. De verassing kwam halverwege de middag. Thee drinken in de zon in de tuin. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik las ooit een boek daar stond de zin in van een kindje van 5:
  "Laten we lekker buiten gaan spelen, het regent"

  En inderdaad, wij grote mensen bombaderen regen als vervelend. Buiten in de regen is zomers geheel geen straf. Daarna douchen en hete thee, wat wil een mens nog meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet ook echt een knop omschakelen en bewust naar de mooie kanten van regen kijken. Vroeger was het hartstikke leuk als je flink natgeregend was (bv tijdens het fietsen of iets van hard werken) en dan douchen, warme kleren aan en op de bank met een boekje en wat lekkers!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. slim trucje ;-) (eerst buikriem aanhalen en dan weer 'normaal' doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben eerlijk gezegd ook dol op van die regenachtige dagen, waarin je je lekker in je (t)huis kunt terug trekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews