dinsdag 7 juni 2011

Sonoma dieet.

Zo zet je een frivole foto van onze allerliefste Patty in haar spagaat op het www en zo ga je het hebben over je eigen ranke figuurtje.
Het leven zit vol humor.
In al mijn bezuinigende acties en mijn consuminderende gedrag heeft mijn lijf het nog niet helemaal meegekregen.
Het dijdt vrolijk uit en knipoogt naar de volle smaak van alles wat rijk en overvloedig is. Het leven is ook mooi. Goed eten en met genot wat drinken moet je koesteren en ervan genieten.
Maar het gaat natuurlijk ook om de mate...dat dan weer wel.
Hm, die ben ik wel een tikkeltje uit het oog verloren.
Dus voordat ik er aan moet dat ik kilo's kwijt wil die beginnen met 2 cijfers, moest ik met mijn vetrol, buikje en onderkin bloot. Ze zijn er, ze zitten er en ik wil er vanaf voordat het niet meer lukt. Want iedereen weet dat het steeds moeilijker wordt naarmate je ouder wordt.
Nou wil het geval dat ik graag wat boekjes verkoop via de good old Bol. En het stond me bij dat in mijn stapel met het kopje 'moeilijk te slijten' ook een boek zat dat ik eens van mijn moeder had gekregen.
Die bracht het mee omdat ze het uit een bak had van een euro en dacht goh laat ik daar mijn lieve dochter nou eens mee verrassen. De goede vrouw heeft óf een vooruitziende blik of het was toen al een beetje zichtbaar. Ik wil het niet weten.
Het Sonoma-dieet. Het is gebaseerd op de voedselpatronen van de landen rond de Middellandse Zee. Bingo! Die ken ik. Dat lust ik!
En ook op de streek die Sonoma County heet in Californië en waar ze wonderbaarlijk genoeg dezelfde producten hebben omdat die streek meetlatje recht ten westen van de Middelandse Zee lijn ligt op onze mooie aardbol.
Ik ben me maar eens in gaan verdiepen. Ik vertel wel hoe dit af gaat lopen...
Kent iemand van jullie dit dieet? Dat pretendeerd géén dieet te zijn maar een way of life?

6 opmerkingen:

 1. Ik ken het dieet ook niet, maar ik wens je er heel veel succes mee. ´k Weet uit ervaring dat er veel disipline bij afvallen komt kijken. En bij op gewicht blijven ook.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het dieet ook niet maar kan ook wel een dieetje gebruiken anders durf ik straks niet in mijn bikini!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes met je dieet !!!
  De vorige keer dat ik op de weegschaal stond, was het randgevalletje twee cijfers ... ik durf er niet meer op ... laat me weten hoe het gaat met dit voedselplan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit van gehoord... In ieder geval veel succes in je strijd met de kilo's!

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ga er komende week ook mee beginnen. Heb alles een beetje door gelezen en hoop maar dat het gaat lukken.
  Ben benieuwd hoe het jou bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews