dinsdag 23 augustus 2011

Alternatief peperdure Modifast.

Nou wil ik hier niet gaan doen alsof ik het wiel opnieuw heb uitgevonden...maar stiekem van binnen voel ik me een tikkeltje wel zo.
Ik ben één van die vele vrouwen die graag een paar kilootjes kwijt wil. Niet zeuren mag ik, want het zijn er echt maar een paar. Ik durf het bijna niet te bloggen maar het gaat om welgeteld tweeënhalve kilo.
Ja ik weet het. Maar jullie weten toch ook wel dat die twee (en een half) exact voor op mijn buik zitten en de charmante naam vetrol heeft? Dat die 2 en een half precies over de band van de verder best wel te gek zittende spijkerbroek hangen? En dat ik daarom altijd met 'iets' over die spijkerbroek loop dat daar overheen valt? (en dat als je beweegt dat je dan die vetrol dus nog net zo hard ziet...pfff) en dat een stukje van die twee en een half, ook nog eens zorgt voor een soort van onderkinnetje...ik haat dat.
Nah ja. Ik realiseer me dat dames die een tiental kwijt wil van wat ik hierboven beschrijf zich nu zuchtend van mij afwenden en dat recht heb je..maar lees nog heel even verder, want ik heb een leuke tip.
Wie kent ze niet. De maaltijdvervanger.
Een reuze afval wonder, alleen belachelijk duur.
Modifast, Herbalife en Vitalis doen er goede zaken mee. Héél even was er een actie in januari bij de Aldi waarbij je Vitalis voor een schijntje kon kopen. Run erop alsof het goudstaven betrof.
Ik wilde mijn 2 kilo buikvet (klinkt lekker hè) graag kwijt voor de vakantie. Ik wil niet als ik zit, dat ik eruit zie alsof ik drie maand zwanger ben...
Ik had zo'n bus Vitalis bemachtigd. Ik heb eens gelezen wat er nou eigenlijk in zit.
Weipoeder, magere melkpoeder, kunstmatige vitamines (zodat je de maaltijd vervangt ahum) verder een aantal E-nummers en al naar gelang smaakstoffen: Banaan, Vanille, Chocola.Verdikkingsmiddel (voel je je toch lekker gevuld), een snufje aspartaam en wat nicotinamide (écht waar) en zie hier een drankje dat vult en een vervuld gevoel geeft...Verder nog een arsenaal aan niet normale stuff: inuline? natriumcyclamaat?L-ascorbinezuur? Klinkt als rattengif...eigenlijk.
En dat voor de schamele prijs van rond de dertig eurie per pot.
Dat kan anders, dacht ik, maar vooral, dat kan béter.
Ik ben naar de reformwinkel gegaan en heb daar gekocht: Een pot lecithine, een pot edelgist en een pak sojameel. Weipoeder verkochten ze niet.
Verder ook heel lekkere fles vruchtendiksap.
Thuisgekomen de mengbeker genomen en die gevuld met sojamelk ( je kan natuurlijk ook magere melk nemen) een eetlepel lecithine en edelgist en sojameel er in gedaan. Een scheutje van het diksap en shaken maar.
Héérlijk!!!! En ja, het vult je maag prima. Uren...en wat fruit tussendoor vind ik geen doodzonde.
Kosten waren in totaal €12.00 en ik kan er eindeloos mee doen.
Ik vervang er nu sinds 2 weken één maaltijd per dag mee (tussen de middag) en tjah ik val wel af.
Het gaat niet razendsnel, want ik hoef ook niet razendsnel, maar ik ben er wel een dikke kilo mee kwijt.
Er hangt minder over mijn spijkerbroek en de weegschaal liegt niet...
Dus besparen maar als je toch met een maaltijdvervanger je gewicht te lijf wilt.

10 opmerkingen:

 1. Geweldige tip! Denk dat je er veel mensen blij mee kan maken, zal het ook doorgeven aan de eeuwig lijnende vriendin van mijn mama. die eet ook die rotzooi... brrrr.

  Die kilo's blijven bij mij ook altijd daar zitten. Afvallen bij m'n armen en borsten en aankomen aan mijn buik. GRRR!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, dat probleem heb ik ook een rol boven mijn broek en net die onderkin die je gelijk opmerkt als er wat teveel aan zit.
  Op zoek naar je ingredienten dus. Dankjewel hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien ga ik dat ook wel proberen... Al ben ik een van die mensen die beginnen te zuchten: was ik maar het tienvoudige van die 2,5 kilo kwijt ;-) alle beetjes helpen, toch? En zo is het ook een beetje betaalbaar, en zonder al die troep er in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge! Hartstikke goed Casamama!
  Evt multivitamine erbij slikkenen klaar ben je.
  Groet, Loonlijstmama

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee zeg! Ik denk dat je met de dure varianten ook echt niet heel veel harder afvalt, dus dan werkt dit prima. Misschien ook eens voor kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slim van je! Ik denk dat de fabrikanten inderdaad slapend rijk worden van hun dure mixen. Je betaalt denk ik heel erg voor het merk en de propaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed he! Ja afslankmiddelen zijn duur en ongezond.
  Ik ben ook afgevallen, door meer eiwitten te eten. Dat is precies wat er ook in die shakes zit: veel eiwitten. Eevntueel zou je wat zemelen door je shake kunne doen. Diet zetten ook uit en maken meteen je darmen schoon, voor meer energie en verhoogde weerstand....

  Ascorbine zuur is trouwens geen vergif, mocht je het nog willen weten. Het is vitamine c.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee van je, en stukken goedkoper dan al die dure shakes !
  En het hoeft niet snel als het maar gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een goede tip!
  Ik heb het genoteerd en ga het recept uitdelen. Heel hartelijk dank dat je dit wilde delen.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews