dinsdag 22 november 2011

Het vlees is zwak....

Sinds een paar weken hebben we een tweede auto bij de deur staan.
Dat is niet uit luxe maar meer uit leed.
Mijn hoogbejaarde schoonouders hadden deze wagen nog steeds, maar mijn schoonvader de weg ermee op sturen is niet vriendelijk voor de andere weggebruikers...
Gelukkig ziet hij dat zelf ook in.
Mijn schoonmoeder is op dit moment opgenomen in een verpleegtehuis en om schoonvader zo vaak mogelijk te kunnen ophalen, wegbrengen en beide te kunnen opzoeken is hun wagen ons huishouden ingereden.
Tijdelijk, want we willen helemaal geen tweede auto.
Maar in het overdrukke schema van al deze ritten zou ik niet weten hoe we dat in combinatie met werk nog zouden moeten doen.
Gewoon overdag gaat het nog wel. Maar in de namiddag en de avond begint ons taxibedrijfje.
We pendelen er wat op los voor het goede doel. Met liefde hoor, maar je wordt er tureluurs van zo af en toe.
Echter...ik merk dat nu er toch twee auto's voor de deur staan mijn wilskracht om door weer, wind of mist tóch op mijn fietsje te klimmen, als sneeuw voor de zon is verdwenen.
Ik kan elke ochtend de auto pakken...oh ooo.
Ik kan een kwartier langer in mijn warme bed blijven liggen. lekkerrrrr!
Ik hoef me niet dik aan te kleden en die kou door te trappen. (en mijn haar opsteken zonder dat het als een suikerspin zit als ik aankom...ijdel ijdel)
En jawel hoor. Ik rijd er lustig op los.
Regelmatig spreek ik mezelf bestraffend toe. Dat ik meer moet tanken, dat dit niet goed is voor het milieu en ook niet goed is voor mijn conditie en al helemaal niet voor de portemonnee.
Maar het helpt niks.
Tenminste 's morgens om 7.30 niet....

15 opmerkingen:

 1. Straks als het ijskrabben 's ochtends weer begint is de lol er wellicht wat sneller af???? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je energie gaat even ergens anders in zitten....

  na een tijdje ben je het vast weer wat en ben je blij om met een rooie neus en verwaaid kapsel op je fietsie te zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ligt toch een beetje aan je eigen doorzetting's vermogen, maar het heeft een oorzaak, en inderdaad daar gaat veel energie in zitten. Toen ik nog werkte hadden we ook 2 auto's voor de deur maar ik ging altijd op de fiets. Ik moest s'morgens soms wel een uur fietsen om op mijn werk te komen. Na het werk liet ik alles op de fiets van me afwaaien en als ik weer terug was had ik weer energie om mijn eigen huishouden te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp je helemaal. Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar... Natuurlijk weet je wel wat gezonder is, maar ja... geniet er dan toch maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken dat wel. Wij hebben één auto, maar die heb ik de hele dag tot mijn beschikking. Husband loopt naar zijn werk. Maar ik doe wel zoveel mogelijk lopend. Gewoon, omdat ik daar van hou.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar... ik wil soms ook de auto nog wel eens pakken als het echt heel hard regent of heel koud is... ja de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Logisch toch! Je hebt het druk met de ritjes van je schoonvader. Dan mag je aan de andere kant toch wel tijdelijk wat rust en gemak hebben? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Luxe maakt lui-handig met een bijsmaakje-het is wel voor een goed doel-dus geniet er nog maar even van-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel herkenbaar hoor! Als je niet anders kunt, sta je er niet bij stil, maar zodra je de keuze hebt, ga je die ook maken. En dan wint gemak/slapen het toch vaak van het minder positieve tegendeel...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik heb elke dag de auto tot mijn beschikking. Manlief heeft een bedrijfsbus en dus staat onze eigen auto op de parkeerplaats... Het is een heerlijk gevoel dat 'ie daar staat, als er iets is dan kan ik hem zo pakken. Ik pak echter altijd de fiets, dat vind ik heerlijk. Zelfs met slecht weer (oké, bij noodweer ga ik wel overstag). En als dochterlief naar buiten kijkt en zegt: "We gaan toch wel met de auto, hè?", dan gebeurt er bij mij van binnen iets... Daar wordt ik een beetje opstandig van... Als ik al van plan was de auto te pakken, nu dus zeker niet meer!!! Dus ook mijn kleine dame: hup op de fiets. Daar word je een gezonde hollandse meid van, net als je mama! Daar ben ik best wel een beetje trots op.

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je bent nu best wel druk met schoonvader heen en weer brengen, dus waarom zou je dan ook niet een klein beetje genieten.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het lijkt me ook heel pittig om dagelijks zoveel ritjes te moeten maken. Misschien komt het daar ook door dat je de verleiding minder makkelijk kunt weerstaan. Als je zo drukt bent, moet je het jezelf soms gewoon makkelijk maken. En als er weer meer rust is, laat je de auto vanzelf makkelijker staan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb per ongeluk mijn adres veranderd. Mijn nieuwe adres is:
  http://fredriguswereld.blogspot.com/

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews