dinsdag 29 november 2011

Mijn geheime vriendje...

Ik heb in mijn huis een hele geheimzinnige plek.
Ook al is het er ongezellig koud, toch verzamelen er daar telkens weer op wonderbaarlijke wijze zaken waar ik zomaar geen weet (meer) van heb...
Mijn vriezer.
Het is een eigenzinnig ding. Zijn simpele vorm van een dom rechthoekig blok met een indeling van lades, is een valkuil.
Want vriezer is helemaal niet eenvoudig. En vriezer kent binnen zijn rechtlijnige buitenkant, hele stiekeme hoeken en gaten.
Daar kom ik na een poosje telkens weer achter.
Dan ga ik voor hem door de knieen en trek ik zijn lades open en gluur naar binnen...
Zodat ik wat kan bezuinigen op boodschappen. Zodat ik ga voorkomen dat er voedsel te lang in blijft, want dat vind ik geen prettig idee. Zodat ik puur geld kan besparen, dankzij vriezer.
Ik kom steevast dingen tegen waar ik werkelijk niet meer bij had stilgestaan dat ik ze nog had. Een verpakking met nog 4 velletjes bladerdeeg. Een klein bakje met gedroogde selderij. 2 apart verpakte krentenbollen (voor mee naar het werk). Een restje zuurkool inclusief een stuk rookworst, een pak vissticks, 2 roti bladen en een paprika, ga zo maar door.
Met wat scharrelen in de groentemand in de schuur en de voorraadkast, maak je dan toch ineens een heel weekmenu. Eigenlijk van restjes, maar als ik er wat energie en fantasie in steek heeft niemand aan tafel dat in de gaten.
Dus samen met vriezer ben ik dan ineens een uitgekient setje en voor ik het weet heb ik een half weekbudget uitgespaard met behulp van mijn onderkoelde vriendje.

13 opmerkingen:

 1. Toch vaker de bezem er door. Wat jij beschrijft had ik ook vaak maar sinds ik niet meer werk maak ik hem vaker schoon en verhuist alles een lade lager. Anders kan je het ook op een lijstje bijhouden wat je erin stopt en er uit haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou de vriezer ook wat beter in de gaten moeten houden. Soms heb ik hem bijna leeg, maar als ik er dan weer voorraad in doe, wordt het weer minder overzichtelijk. Ik moet hem ook weer eens ontdooien, die koude rakker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog een die haar vriezertje nodig eens leeg moet maken. Ik wacht op diepviestemperatuur buiten zodat ik hem eens leeg kan trekken en ontdooien en dan weer noteren wat erin en uit gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij noemen hier zulke menu's "nix in the fridge" menu's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geschreven weer. Ik had dit logje bewaard tot laatste om te lezen. Gegarandeerd leuk altijd bij jou. Die foto van Sofietje erbij. Hilarisch ;)

  Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee, met die koele kikkers van me. Soms laat ie iets verdwijnen om dan achteraf toch weer op te duiken. Ik houd niet van zijn energiegeslurp en ik vind het een hels karwei om 'm eens leeg te krijgen om te poetsen (ook al niet mijn hobby ;)). Dat gebeurt dan ook maar eens per jaar ofzo.
  Maar toch, he. Als ik tegen het einde van de week veel op heb van de bio-boodschappen die we altijd in het weekeinde doen, weet ie me vaak wel blij te maken met iets om te eten. Kijk, dan houd ik wél even van die koude vrind.
  En hij stelt me niet teleur in het bewaren van 220 euro aan bio-vlees. Ook goed van hem.
  Nu nog eentje die zichzelf leeg en schoon maakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vroeger thuis hadden we ook zo'n vriezer. Heb zelf nu een kleine vrieskast, vier lades, je raakt niet gauw iets kwijt, maar vindt helaas ook bijna nooit iets leuks waar je niets meer van wist...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat slim! Zou ik eigenlijk ook eens moeten doen... Ik kijk bijna nooit in de vriezer, behalve als ik er iets in stop :O
  Maar in de week van de kerst krijgen we geen groentenpakket, dus dat is het moment bij uitstek om de vriezer leeg te eten en dan ook gelijk de zaakjes uit het kerstpakket. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Handig zon vriesvak! Je hebt vaak veel meer in huis dan je denkt. Ik vind het altijd heerlijk om wat achter de hand te hebben voor de magere dagen.
  Fijne dag!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha. Ik wilde het ding eigenlijk al op non actief stellen... Nu gaan we hem leegeten en dan proberen uit te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wij proberen momenteel ook onze vriezer leeg te eten, met het oog op de verhuizing in januari!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die van ons is precies groot genoeg voor 3 broden en die komen altijd op, elke week weer! Jammer, het klinkt namelijke best makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews