zaterdag 14 januari 2012

die kwam hard aan.

Ik ben geschrokken.
Daarnet checkte ik nog even de bankrekening om te kijken of een overboeking goed was gegaan, (ja ik weet het zaterdagavond..)en toen zag ik dat ik een afschrijving had van 59 euro boven mijn beltegoed!
Oingg!!!!
Hoe kan dat?!

Nou ja..bij nader inzien en terugdenkend. Ik heb mijn mobiel de afgelopen maand véél meer gebruikt.
Gebeld naar mijn zieke dochter (lag met griep op haar kamer in Utrecht.) Mét mijn mobiel..stom!
Mijn zus die ik alleen op haar mobiel te pakken kon krijgen en ik niet thuis was en dat gesprek duurde best wel lang uiteindelijk. Veel kleine telefoontjes, vanaf werkplek en anderzins niet vanuit huis, ja tuurlijk met mijn mobiel.
Het lollig smssen is er zoetjesaan weer ingeslopen en dit abonnement heeft nou eenmaal 200 belminuten of smsjes. Niks een extra bundel met oneindig smssen. Die kan je er gewoon niet bij krijgen.
Toen ik een half jaar geleden overstapte naar dit voordelige abonnement bij Vodafone voor 27.50 en daar gratis, een trouwens fantastische laptop bijkreeg, heb ik mijzelf vast voorgenomen dat dit juist een hele mooie gelegenheid was om al dat gesms eens een halt toe te roepen.
Want het was best wel een dingetje.
En eigenlijk ook heel claimend in mijn leven. Altijd weer die mobiel controleren in mijn handtas.
Want wij (lees gezin) zijn smssers.
't Gaat soms over niks. Gewoon 'fijne dag lieverd en ik hvj Xxx.
Of 'doe je voorzichtig met die harde regen en wind?' Want mijn zoon rijdt iedere dag van zijn huis naar de kazerne waar hij werkt. En ik ben nogal zuinig op ze en gek met ze en soms heel erg bezorgd maar dat mag dan weer niet want je moet ze loslaten en zo....blèhh.
Mijn dochter met haar ranke figuur en lange blonde haar die in het stikdonker 's morgens van Utrecht naar Den Bosch reist voor haar stage en ik, die altijd weer blij ben als ik weet dat ze veilig is aangekomen...want je hoort zoveel nare dingen. Juist in treinen en op stations en juist met ranke jongdames van 21 jaar met lang blond haar...arghh een moedernachtmerrie heb je niet alleen 's nachts en hou je meestal gewoon stoicijns voor je. Behalve op je veilige blogje dus...
Maar daar ist-ie dan. De genadeloze afrekening.
De eerste maanden ging het prima.
Ik had het ook verteld. Ik sms en bel niet meer als het over "rimram en rabarber" gaat hoor, ik heb een ander abonnement en thuis is gewoon vaste telefoon, dus je kan me bereiken.
Ik moet dus op Vodafone dieet, want die alles bij elkaar 96 euro aan abonnement en overdosis bellen en smssen (bloos en met mijn billen pijnlijk bloot ga ik hier!) is niet te verdragen natuurlijk.
Ik ben een beetje op de stoeprand gevallen met de voortandjes daarnet...auw..
Weer een duur lesje geleerd.
Wanneer worden moeders nou eens groot?

21 opmerkingen:

 1. Wow... ja dat is schrikken. Gelukkig weet je wel direct waar het hem in zit, dus is het de volgende keer te voorkomen.

  Ja, loslaten... arghhh vréselijk moeilijk is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niet denk ik.........je bent menselijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uh herkenbaar? :-))
  Ik heb na enige aarzeling (want ik moest toch binnen het aantal belminuten kunnen blijven - volgende maand toch écht)mijn belminuten gewoon maar verhoogd van 300 naar 500 + 15 sms-jes.
  Kost me ik meen 17 euro, maar dat is altijd nog minder dan die extra rekeningen van 30-40 euro...

  Gaat het lukken om minder te bellen en SMS-en?

  Want als dat in de werkelijkheid niet zo is kun je soms beter je abonnement aanpassen dan maar blijven trachten om iets te veranderen wat je misschien eigenlijk niet echt wilt veranderen... ;-)

  Hoe dan ook: succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is ook al door me heen gegaan.
   Maar ik wil het eigenlijk nog niet opgeven.
   Ik heb thuis ook vaste telefoon en ik werk drie dagen dus het ligt écht aan mijzelf.

   Verwijderen
 4. Haha, okee. Vervelend. Snap meteen je reactie op mijn blog, lol.
  Lalalalaa waaah wat heb ik gedaan! Maar ja, weten dat je blonde baby-chick veilig is, is ook wat waard toch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja die babbelbox van jou was een schot in de roos...

   Verwijderen
 5. Eén keer per jaar mogen we vodafone ook extra sponsoren. Ma belt zelden, behalve als we in het buitenland zijn, moet ze elke dag sms-en (en nee, ik ben verre van jong, rank en blond, hahaha) en als ik niet meteen reageer, wordt ze ongerust, dus altijd braaf reageren. En dat loopt met dat afgeknepen abonnementje van nog geen 7 euri wel op, ja!
  Nu hebben we de vaste telefoon kapot (wacht op levering van een nieuw toestel) en moet ik wel ook een beetje opletten met bellen. Ik ben wel een bellert, maar let er normaal wel op de vaste lijn te nemen altijd. Heb maar 200 minuten in mijn bundeltje en normaal is het meer dan genoeg (heb nog geen volwassen kind met telefoon;) ; ik laat het je weten als de rekening binnen is volgende maand!
  Ik twijfel hierbij enorm over wel of niet voor nog goedkoper gaan. Zitten me nog net te veel addertjes onder het gras enzo. Het zijn gewoon boeven die telecombedrijven. Kijk maar hoe het met mobiel internet gaat, bijvoorbeeld. Wat heb je aan een bundel als je de aan extra kosten failliet gaat, he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ai dat komt hard aan inderdaad, ik zit bij die jongens van die schorre reclame, dat is echt goedkoop, oh ja, ik kan alleen maar bellen en sms'en, ik heb geen mobiel internet, dat scheelt ook een stuk denk ik. Fijne zondag vandaag, groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oeff! Dat is een flink bedrag! Ik vond het vroeger ook lastig om onder mijn bundel te blijven, daarom had ik 500 belminuten gekocht. Maar nu sander en ik samenwonen is het bellen opeens een stuk minder geworden… ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ergerlijk hè, zulke sluipende gewoontes,
  maar idd soms heb je zo'n periode dat je veul te veul belt, internet of iets anders, leuks.
  (ik heb nou nooit zo'n poetsperiode ;-))
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, tja dat is inderdaad een hoop. Heb je er eens over nagedacht om een sim-only abbonement te nemen? Ik betaal nu 5.99 per maand voor 250 belminuten/sms bij Simyo. Dat is tegenwoordig veel goedkoper dan met mobiel erbij. Als je toch een mobiel nodig hebt kan je die beter los erbij kopen ben je altijd goedkoper uit, en als voordeel je hoeft nooit meer je abonnement uit te zingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik zeker weten doen! Maar ik zit voorlopig nog een vol jaar vast aan dit abonnement. Ik moest zo nodig die laptop erbij dus ik zal mijzelf gewoon strikt tot de orde moeten roepen.
   En doorbijten maar.

   Verwijderen
 10. Ik merk het de laatste tijd ook steeds vaker en bij mij is sms'en ook de grootste boosdoener. En ik sms alleen maar met mijn vriend! Ik wil dit jaar proberen om tenminste 10x binnen mijn bundel te blijven, dus ben druk bezig met manieren vinden om de kosten laag te houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Welkom in de club. Het is een van mijn goede voornemens voor dit jaar. Comunicatiekosten omlaag. Ik bel voornamelijk nu met de vaste telefoon. De mobiel zit op stil en trilstand op de enige plek waar vrouwen die kunnen opbergen. Aan de zijkant van de bra. Joost mag weten waarom wij onvoldoende mogelijkheden hebben om het ding beter op te bergen. Ieder keer dat ik mijn mobiel opneem, hoef ik niet terug te bellen.
  Een goede laptop voor 27,50 per maand lijkt mij een goede deal. Ik zoek nog een betere laptop.
  Zelf heb ik 200 belminuten bij Telfort. Ik heb het nu zo ingesteld dat ik per halve maand een bericht krijg hoeveel belminuten ik nog heb. Ik heb een herinnering er in gezet dat ik vlak voor het einde van de maand check hoeveel minuten ik nog kan bellen. Tegenwoordig worden de belminuten uit de vorige maand niet meer meegenomen naar de volgende maand. het lukt me nu beter om me aan het abonnement te houden. Beter wil niet zeggen dat ik er niet meer overheen ga. Sterkte, het blijft altijd maar opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben juist de dochter die veel te vaak naar haar mama belt. :-) Ik zat de laatste paar maanden ook altijd veel te veel boven mijn bundel Ik heb maar 130 min. Maar aangezien het grootste deel van mijn minuten altijd naar mijn moeder gebeld werden en ik en zij dan meestal gewoon thuis zijn heb ik skype bij zowel mij als mijn moeder geinstalleerd en bel ik haar nu bijna altijd via de computer. Lekker gratis. Nu heb ik weer genoeg aan mijn 130 minuutjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik had van die verrassingsrekeningen evenals vriendje en dochter. Maar de oplossing was simpel! Ik heb bij T-mobile een familybundel afgesloten voor 10 euro. Mijn zoon, dochter en vriendin hadden al T-mobile, vriendje gaf ik een telefoontje van 24,95 met prepaid, en al die nummers voegde ik toe in "The family". Voor 10 euro per maand bellen en sms'en we nu onbeperkt met elkaar. Ieder blijft binnen zijn bundel en kunnen zelfs naar kleinere bundels. En de prepaid kaart wordt maar 1 keer per half jaar opgewaardeerd.

  Een grote besparing voor 10 euro per maand (voor eén persoon). Ja, ze moeten wel allemaal over naar T-mobile.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ai, ja dat is ff pijnlijk ;-)
  Ik heb een abonnementje van € 6,95 per maand en kom er zelden boven.
  Ik probeer mijn mobiel zo weinig mogelijk te gebruiken.
  Ik gebruik vaak de mobiel van manlief die per maand veel beltegoed heeft en ook gebruik ik vaan de Ipad en dan kan ik gratis berichten sturen naar Iphone en Ipadgebruikers.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja, dat is inderdaad even slikken, ook omdat je weet dat je op andere punten extra bezuinigd...
  Ik heb een prepaid en als het bijna op is gaat mijn sms-gedrag daar wat in mee, dan maar even wat minder. Kom op jaarbasis nooit boven de 120 euro uit, maar gebruik hem dan ook eigenlijk alleen voor sms-en bel er echt nooit mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben geen beller en ook geen smsser.(vast een fout woord). Maar ik begrijp je wel. Je bent gewoon bezorgd. En een lieve moeder en echtgenote. Dat is toch ook wel wat waard?

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik woon in Belgie en om de telefoonkosten te drukken, skype ik elke avond even op vaste tijd met mijn ouders in NL. Lekker goedkoop en mijn ouders zien hun kleindochter dan gelijk ook even, ideaal!
  Leuke (noodzakelijke, leerzame) blog, je hebt er een volger bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier ben ik wel goed in vind ik zelf. Ik neem een simkaart abonnement van 6.95 voor 300 minuten en klein smsbundeltje voor 1.95 en als ik een nieuw toestel (na jaren) nodig heb koop ik er een bij de phonehouse voor ongeveer 100 euro of zelfs minder.

  Nog bedankt voor je tip, het is een scherm wat ik uiteraard zelf nooit te zien krijg op mijn blog. De woordcertificatie staat nu uit, dus er kan gereageerd worden zonder ergernissen.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews