dinsdag 14 augustus 2012

de goedkoopste manier....

wat doe je iedere dag als het even mee zit, maar waar haal je nooit het onderste van uit de kan?
Lopen.
Ik loop wat af. Van hier naar daar en terug. Kleine stukjes, een hele gang of zomaar echt een stukkie.
Ik ben zo bezig met mijn lifestyle te restylen dat ik bedacht dat ik meer uit mijn dagelijkse geloop wilde gaan halen.
Ik heb een bloedhekel aan het 'echte' sporten. Moet het áltijd opbrengen en nee, na afloop heb ik niet eens voldoening...alleen maar dat ik er alweer tegenop zie dat ik de volgende keer weer moet. Vind het ook een verschrikking dat ik me ervoor moet omkleden en al helemaal dat ik daarna totaal nat bezweet ben en me vies voel en direct moet douchen en mijn haar véél sneller vettig is en ik dat dan weer moet wassen en föhnen omdat het anders net een grote suikerspin is....arghhh!
Zoiets moet ik mij als weldenkend mens willen aandoen.
We moeten tenslotte al genoeg. En volhouden doe ik het eenvoudigweg niet...

Maar goed, leuk geschreven over vakantie's met als thema gezond en welness, een artikeltje over corrigerend ondergoed, omdat dit thema zomaar een paar kilootjes wegsmolt en ik nu minder buik en door mijn billenbroek eindelijk wél een lekkere kont heb is mijn volgende stap een letterlijke.
Ik ga lopen. Niet hard, en niet zomaar. Maar dagelijks en met hele realistische doelen als van A naar B komen. Op mijn werk zijn, mijn boodschappen doen, dat gangetje door het huis als ik huishouderig bezig ben. Naar de bieb gaan, de markt over....ect ect.
Om mijzelf daarin extra te stimuleren (ik ken mijzelf..zucht) ben ik op good old Marktplaats een stappentellertje aan het scoren.
Gewoon zo'n dingetje van een paar euro. Meer ook niet.
Ik wil hem aan mijn broekband kunnen hangen en hop lopen maar.
Hij meet de stappen, de kilometers per dag en de calorieën die gesneuveld zijn mocht je dat willen weten.
Ben benieuwd wat ik aan het einde van een reguliere werkdag of doedag weggestapt heb.
En dan ga je wel stappen hè. Simpelweg omdat je dat tellertje lekker hoog wilt hebben aan het eind van de dag. Wie lacht niet den mensch beziet.
Nou ja, bij mij is dat gewoon de banale clou, maar het werkt en het levert me meer conditie op.
Doegg sportschool, ik loop er met een grote boog omheen. (Jeej!! op mijn stappentellertje tikt dát even lekker aan!)

17 opmerkingen:

 1. Ik heb ze zien liggen bij de Action voor weinig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom willen mensen dat altijd weten hoeveel stappen er gezet zijn. Ooit was er bij becel 1 gratis maar het werkte voor geen meter. Succes met je wandeltochtjes altijd goedkoper dan de sportschool.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja die ken ik, maar die telt inderdaad alleen maar je stappen en dan weet je dus nog niet hoeveel kilometer je die dag aan beweging hebt gehad, want geen stap is precies 1 meter...

   Verwijderen
 3. Ook ik moet je teleurstellen. Heb zo'n ding gehad maar werkte helemaal niet. Dan moest je al aardig rammelen wilde je een stap erbij krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb er 3 gehad. En het was alledrie bagger. De laatste was 30 euro bij een sportwinkel en echt zonde van de centen. Als je wel een vindt die het langer dan twee weken volhoudt (want in den beginne doen ze het allemaa) laat het me dan even weten, want het idee vind ik helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee hoeveel stappen ik op een gewone dag zet; dat is ook weersafhankelijk, of mijn lijf meewerkt en hoeveel zin de hond heeft in een korte of lange ronde (met het weer zoals vandaag komen zowel hij als ik lucht tekort en is een half uur toch echt de max ... maar toch best nog wat stapjes denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar! Ik ben er ook zo een... Ben benieuwd of het echt zoden aan de dijk zet. Laat je het weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooww, wil je de resultaten delen? :)
  'k Ben er nml. ook zoéén die niet naar een sportschool te schoppen is, brr.
  Suc6 en groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een goed idee om door tellen meer te lopen. Ik heb gelukkig een hond. Dan gaat het vanzelf

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier nog 1 die niet naar de sportschool gaat.
  Vreselijk, heb het wel geprobeerd maar is niks voor mij.
  Succes met lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sportschool; wat vind ik het onzinnig. Kom je aanfietsen (15 minuten)zegt een trainer tegen je dat je eerst maar even 15 minuten moet gaan fietsen; om op gang te komen!! Heb ik toch net gedaan?

  En die loopbanden. verschrikkelijk. Bij ons een sportschool waar je in de etalage loopt. Nergens naar toe, maar wel door iedereen te aanschouwen.

  Denk dat meer beweging in je dagelijks leven inbouwen beter werkt. Het wordt routine, kost niets en is goed voor je conditie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben ook geen sportschoolganger, maar ik mag graag lopen. Ben nu alweer 2 avonden "op pad" geweest. Het zijn tochtjes van een uur stevig doorwandelen, mede omdat ik mn benen ietsjes dunner wil hebben en om gewoon lekker buiten te zijn, gedachten op nul en van de natuur genieten....Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er geen maar ga 3x per week op de fiets naar mijn werk en met name in de vakantie wandelen wij ook veel. Toch ga ik na mijn vakantie naar de sportschool om Pilatus te beoefenen maar dat is meer op medisch advies om mijn natuurlijk corset weer stevig te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op het werk van mijn man kan ik gratis gebruik maken van de sportzaal.
  En omdat ik gestopt ben met roken sleep ik mezelf 2 x per week er naar toe en doe daar wat ik moet doen, maar leuk zal ik het nooit vinden.
  Succes met stappentellen.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb ook zo'n stappenteller: anderhalf uur flink doorlopen is 10.000 stappen. Op dit aantal stappen kom je echt niet wanneer je alleen maar de huis/tuin/keukenstapjes telt. Zelfs niet als je een hele dag in een bloemenwinkel werkt. Dat valt tegen, je zult flink moeten stappen :-)).
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat je een goede manier hebt gevonden om in beweging te komen! Ik kan me voorstellen dat zo'n stappeteller stimuleert. Ik had er ook altijd een hekel aan om te zweten, en ging daarom het liefst zwemmen als ik iets deed.

  Tegenwoordig loop ik hard, en dat bevalt supergoed vanwege de ultieme vrijheid die het biedt.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews