donderdag 27 september 2012

zuinig en bewust in de herfst?

zoals dat gaat met zuinig en bewust leven, lukt me dat de ene keer stukken beter dan de andere keer.
Er kan echt een groot verschil in zitten. Hoe dat toch komt?
Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar ik merk zelfs een toename in motivatie nu het weer kouder en herfstiger wordt. Iets in mij fluistert 'we gaan er weer voor' .
Ik krijg zin in kneuterigheid en blijkbaar is dat voor mij onlosmakelijk verbonden met een zuiniger leefstijl.
Waarom is mijn leventje ongemerkt duurder als het warmer is?
Misschien omdat mijn leventje dan wat meer losjes en vrij aanvoelt, doordat je simpelweg meer buiten bent?
Geen idee.
Ik heb er een frisse moed en lol in om me lekker warm te kleden zodat de kachel nog niet aanhoeft en het is toch al behoorlijk fris 's avonds.
Ook met het verzinnen van de maaltijden is er een knopje om dat mijn smaakpapillen doet verlangen naar stoofpotjes en maaltijdsoepen.
Prima. De huishoudportemonnee doet het er goed op. Dingen zijn minder verleidelijk en ik hoef mijzelf wat minder dicipline op te leggen om aan zaken voorbij te lopen die nog wel eens aantrekkingskracht op mij hebben en die ik natúúrlijk helemaal niet nodig heb.
Ik hou het geld weer met een geneugtelijk gevoel in mijn zak. En dat is maar goed ook want voorlopig zijn we volgens mij nog lang niet uit het dal van bezuinigen en verhogingen. Ik verwacht op de een of andere manier nog steeds een soort van enorme dreun. We voelen het nu al wel zo hier en daar, maar het echte werk moet volgens mij nog komen.
Voorlopig lees en browse ik jullie blogs met veel plezier en wat zitten er soms goeie tips en inspirerende stukjes tussen!
Nog gratis ook. ;-)

 

11 opmerkingen:

 1. Ons leventje is juist wat duurder de laatste weken.Het fornuis had het echt helemaal opgegeven en aangezien ik wel veel bak is dat lastig. Gelukkig hadden we goed gespaard dus konden een nieuwe kopen. Maar is wel meteen een hap van het geld dan. En zo ook nog wat kleine dingen die we echt nodig hadden dus al met al tikt het hard aan. Maar hopelijk vanaf nu weer wat sparen dan hebben we de buffer weer iets groter.

  Groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maaltijdsoepen zijn echt heerlijk! En ik ben het met je eens hoor. Het is fijner in de herfst voor je portomonee. Dat komt ook omdat er streekproducten zo heerlijk goedkoop zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij schrijft wat ik voel. Vooral die stoofpotten en soepen,heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig! Ik heb het precies andersom!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, heerlijk, dat kneuteren in de herfst. En voor een stamppot heb je vaak minder ingredienten nodig dan voor een zomers maal. Aan het eind van de winter kan ik geen stamppot meer zien, maar de eerste boerenkool of spruitjes..... of pompoensoep..... zo kan ik nog wel even doorgaan ;-) Mmmmmm....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat er in de winter, ankzij het ontbreken van zonlicht, de mensen minder vrolijk ijn en er winterse ponden aankomen die we in de zomer er weer af proberen te halen. De grote kerst en nieuwjaarswisseling boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien dat je door mooi weer inderdaad 'losser' gaat leven. Wij hadden tenminste in de grote vakantie best een geldlek, terwijl we niet eens op vakantie gingen. Ik heb ook zin in de figuurlijke warmte van de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben dol op de herfst en de winter.
  Buiten de regen en de wind en binnen gezellig de kaarsjes aan en lekker lang aan tafel met een lekkere stamppot.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet dit jaar wel wennen aan de overgang, maar in het algemeen ben ik van de lente en de herfst. Kaarsjes aan, stoofpotjes, gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik herken je voorgevoel van "de grote dreun". volgens mij gaan we met zijn allen nog gigantisch schrikken ja............en ook daarom doen wij het rustigjes aan hier. lekker weer stoofpotjes, kaarsjes aan, plaids, vesten/truien en pantoffels bij de hand. er zijn hier extra tochtstrips in de kozijnen geplakt (er zaten er al vanuit de woningbouw, maar het zand van buiten waaide nog zo op de vensterbanken...dus ook kou kwam binnen) er ligt radiatorfolie klaar om achter de verwarmingen bevestigd te worden en ik duik zo marktplaats op, voor een lekker warm vloerkleed (scheelt weer aan de voetjes). de handwerkmanden puilen weer uit ;-) en de voorraadrekken zijn gevuld met geweckte stoofpeertjes, appelcompote en groenten. dit keer voor 't eerst grotendeels uit eigen tuin.........we gaan d'r een warme herfst en winter van maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews