donderdag 4 oktober 2012

de €10.00 kneuter-tax

...heb je het gisteren ook gehoord? Vast wel. Heel veel kledingwinkels moeten hun deuren sluiten. Dat is niet leuk als je voor je levensonderhoud in deze branche zit.
Even voor de duidelijkheid, ik zit hier dus ook niet te gnuiven.
Nee joh, ik zit me zwaar te verbazen dat we nu pas eindelijk een dergelijk bericht via ons alom betrouwbare NOS (..nou?) horen.
Mochten we als consument dit nu pas officieel horen of zo?
Bang dat we anders nog eerder doorhadden dat we massaal wel een jaartje langer doen met die winterjas die nog prima is? Die laarzen die gewoon zwart zijn met een loopbaar hakje en die nog perfect zijn?
Ik loop al sinds de crisis begon met het idee dat mensen toch het allereerst bezuinigen op uitgaan, kleding en fröbels voor in huis?
Ik vond het ook vreemd dat er gezegd werd dat juist winkels als Henk, Wibra en Zeeman minder liepen. Geloof ik dus weer niks van. Iedere moeder die de kids in de groei heeft?... kom nou!
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik mijd de knusse eenmans-boetiekjes met sfeerverlichting, 1 pashokje en niet al teveel rekjes in meestal maar 3 kleuren kledij al een héle poos. Eenvoudigweg omdat ik het niet kan opbrengen om 39.95 voor een T-shirt neer te tellen of 69.95 voor een bloesje, laat staan 179,95 voor een spijkerbroek.
Krijg het mijn portemonnee niet uit. Zelfs niet als het er wel in zit.
Ik vind het persoonlijk niet in verhouding... let wel; persoonlijk hè!
Ik blijf het fijn shoppen vinden via marktplaats. Ik mag te graag een kringlopert binnenlopen en struinen voor een feestpakket a la mama.
Dat betekend: even kijken in de kledingrekken, langs de kookboeken, bij de cd-tjes (voor in de auto zijn ze heerlijk) en ook bij keukenspullen. Een geglazuurde schaal met net dat stukje eraf, die perfect is voor een stapel appel/kaneel bladerdeeg-dingetjes. Een gebutste emaille kom waar een verse Aioli in gaat met een Turks afscheurbrood erbij (eurootje bij mijn Turkse bakker, die géúr alleen al!) en soms gewoon een boekwerkje dat me interessant lijkt, omdat ik hélemaal niks over dat onderwerp afweet.
Dan ga ik naar huis met het gevoel 'een schat' in mijn gerecyclede tas te hebben en kan ik bijna niet wachten tot ik thuis ben.
Schade blijft immer onder een tientje. Afspraak met mijzelf.
Ik ben een verwend mens...héérlijk. Want genieten kent geen prijskaartje.( O ja, toch wel: €10.00)


 

13 opmerkingen:

 1. Moeten er natuurlijk wel eerst mensen zijn die te dure miskopen doen, waar wij dan later weer van genieten omdat het voor een honderdste van de prijs bij de kringloop ligt. Maar goed, volgens mij heeft de gemiddelde Nederlander zo veel meuk, als ze allemaal eens even flink opruimen, betekent dat weer 20 jaar schatzoeken voor ons :)

  Maar helemaal met je schrijfsel eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk wel,dat er minder echt mooie kledingstukken bij de kringloop hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ik zat me pas nog te verbazen dat er nog best veel leuks hing bij de kringloop.

   Onlangs nog 2 mooie levi spijkerbroeken gescoord voor een tientje totaal. Daar koop ik nieuw nog niet 1 spijkerbroek voor (ook niet bij de wibr.a).

   Verwijderen
 3. Wat ik begreep zijn de duurdere winkels dusdanig prijzen (gaan) verlagen dat ze prijstechnisch gezien heel dicht bij de wibra en zeeman en hanstextiel liggen, waardoor mensen met dat budget kennelijk leiver Hema, V&D, P&C enz. kopen.
  Gisteren zag ik daar een voorbeeld van op televisie. Dat ging over winterjassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ja, Henk is toch maar wel failliet, en Hanstextiel ook. Zou best kunnen liggen aan wat Spaarmoeder hierboven al zegt. Maar volgens mij lag het ook aan de bedrijfsvoering. Ik heb daar de verkoopsters bij Hanstextiel regelmatig over horen klagen.
  Verder kan ik het helemaal in jouw stukkie vinden. Ik ben wat kleding betreft niet zo'n kringloper, maar ik ga wel voor de voordeeltjes! En doe ook jaren met een jas of paar laarzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Kringloop van 't Goed is hier nogal duur geworden met kleding. Ik ben in juni in de uitverkoop leuk en voordelig geslaagd.
  Mijn winterjas heb ik nu al 5 (of was het 7) jaar en ik vind hem nog steeds mooi en vooral heerlijk warm. Ik heb er vorig jaar bij de kringloop wel een soort tussendoor winterjas gekocht want zo'n lange bruinzwarte jas vind ik soms te winters naar mijn zin.
  Vroeger kwam ik vaak bij 'Henk' voor kinderkleding. Ik vond de kleding van goede kwaliteit, maar het winkelen op zich niet. Veel te vol en onoverzichtelijk.
  Ik koop eigenlijk nooit bij dure winkels en krijg nog weleens wat. Ik zit nu super in de pannen omdat mijn ouders van gas naar inductiekoken zijn gegaan.
  Verder koop ik voorlopig zo goed als niks. Alleen spullen om het huis op te knappen. Geen kookboeken, aardenwerk, mokken en ander verslavend spul wan het huis moet leger.
  Helaas gaat de verkoop op B.ol niet zo geweldig. Ik denk dat mensen niet alleen bezuinigen op kleding en schoenen maar ook op boeken.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is eigenlijk niet verbazingwekkend inderdaad. Van mij moeten de kledingwinkels het in ieder geval ook niet hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet ook hier zeggen dat ik het goed (kringloop) steeds duurder vind worden. En vind je dan iets waarvan je denkt hmmm...dat is wel wat, dan kijk ik naar de prijs en bedenk ik me dat ik het ook bij de wibra kan halen zonder die poezeltjes erin. Begrijp me niet verkeerd, ik struin ook veel af, maar krijg steeds meer het gevoel dat het goed ook merkt dat ze er net zo goed wat meer kunnen vragen. Vooral in de grotere steden denk ik dat dat zo is...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar als je nou kijkt hoe duur alles is geworden met de komst van de euro. Alles is gewoon dezelfde prijs gebleven, maar in plaats van een guldenteken hebben ze er een euroteken voor gezet. Alles is dus 2,2 keer zo duur. Ze denken zeker dat wij gek zijn. Ik reken alles nog steeds om en als je dat doet, schrik je keer op keer. Er zal iets veranderen moeten, want het gaat zo niet goed. Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb pas op een kledingbeurs geholpen, meer aanbod dan ooit en ook meer verkocht dan ooit. En zo zit er al een paar jaar een stijgende lijn in..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij zijn hier ook van de marktplaats, de rommelmarkt en de kringloop. Deze week togen we weer eens verwachtingsvol naar de kringloopwinkel in onze plaats................nou, daar hoef je voor 't goedkoop niet meer te zijn.........150 euro voor een kastje en 12,50 euro voor een broek vind ik geen kringloop prijzen meer.......een kast vind je bij de kwantum, de karwei of ikea ook voor dat bedrag en een broek bij wibra en zeeman of bij de afprijzertjes, ook wel bij h&m of v&d of zo. Jammer, want de betaalde krachten die er nu nog werken, zullen na verloop van tijd, met zo'n beleid ook weer op straat komen te staan......want nu wordt er niks verkocht. Vroeger kon het er ook nog wel eens erg druk zijn, nu waren wij de enigen in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bij ons in de kringloop is het nog steeds erg druk, wat opvalt is dat er steeds meer mensen rondlopen die er vroeger nog niet dood gevonden wilden worden en de prijzen zijn ook behoorlijk gestegen,maar door gewoon regelmatig binnen te lopen en ook op rommelmarkten en in een 2e hands kledingwinkeltje te kijken heb ik weer aardig wat mooie spulletjes en kleding kunnen kopen, alleen een winterjas wil nog niet erg lukken, of te groot of net een maatje te klein ,maar mijn oude is nog heel dus kan nog wel even mee, alleen schoenen koop ik nieuw en van een redelijk duur merk i.v.m. slechte voeten, maar ook daar had ik geluk ,er zit bij ons in de stad een zaak die de oude collectie verkoopt tegen veel lagere prijzen en daar kocht ik vorige maand een paar laarzen normaal 170 euro en nu voor 59,95.verder koop ik behalve ondergoed en sokken zelden nieuwe kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alle winkels in alle steden moeten niet op mij tellen voor klandizie!
  Doe mij maar online (eko/bio/fairtrade/scandinavische dingen) en verder het tweedehandswinkeltje om de hoek. Voor 5 euro een merk-spijkerbroek. Er hangen steeds mooiere en leukere dingen te koop daar! Waar ik op uitgekeken ben, breng ik terug en van de opbrengsten zoek ik weer eens wat uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews