maandag 21 februari 2011

Een hype is gewoon leuk, geef het nou maar toe...

Een hype is gewoon leuk, wat er ook van gezegd wordt. Zelfs het tegendeel bewijst nog hoe leuk een hype is...

                                                        Ja hij is er weer...de nationale hype. En ik kan de mensen die ik moet gaan uitleggen wát die hype van dit moment dan wel is, bij mij thuis op de koffie ontvangen. Is m'n kamer nog niet eens vol...
Maandagmorgen-gesprekken aan de koffietafel op het werk en de laatste updates in popu radioprogramma's. Wel met veel satire gebracht natuurlijk, want deze makers van het programma willen natuurlijk koste wat kost niet de indruk wekken dat ze méédoen aan de hype. Dat minimaal één van de collega's dan toch wel het programma moet hebben bekeken en daar hoogstwaarschijnlijk tot in de nachtelijke uurtjes zijn vileine pen op heeft moeten scherpen, wordt niet aan de neus van het grote publiek gehangen.
We hebben het hier natuurlijk om het alom bewonderde en verguisde Boer Zoekt Vrouw. Om te twitteren zou het dan dus #bvz moeten heten. Hype ingekapseld in andere hype. Een soort van digitaal kanibalisme eigenlijk.
Maar daar waar de nationale kneuteraars het moeten opnemen tegen de mensen de spontaan galbulten krijgen van al dat boerenbont, tiert de hype welig. En dat is goed. Heel goed zelfs.

Want hypes hebben een functie. Ze smeden het land op gezette tijden aan elkaar. Ze zorgen voor gespreksstof en zo hier en daar een echte mening...Het is goed voor de commercie en voor een zekere vorm van gezelligheid. Want hype's zijn leuk. Zelfs het niet meedoen bezorgt je onwillekeurig toch een tijdelijk lidmaatschap bij de tegenhangers van de hype.
Dus beste mede Boer Zoekt Vrouw liefhebbers of haters, verenigd u in deze hype.
Zet de hype naar uw hand en geniet ervan. Per slot van rekening is zo'n vette hype geheel en gratis! En van welk amusement kan je dat tegenwoordig nou nog zeggen?!
Wees lekker voor of tegen en onderwijl vinden we het gewoon met z'n allen: heel zielig dat Marcel tot over zijn aardappeloren verliefd is op een Poolse "Tatjana"..die hem echter bij nader inzien toch niet kiest (wie kiest Tatjana); dat koeienpoepboer Gijsbert met open ogen tuint in de blonde charmes van een Friese Doutzen Kroes maar dan mét smetvrees; dat Richard gewoon zijn hart heeft gevolgd én tegelijkertijd de tekstjes van driehonderdrieëndertig "liefde-is "strips uit zijn hoofd heeft geleerd; dat Frank & Anita misschien wel wat huilerig en braaf overkomen maar dat hun hotelbed fantastisch overloop lag bij de ochtendopnamen (mèèè`h!!!) en dat vorkhefchauffeur Adriaan zijn "Bassie" niet heeft gevonden in Annemarie... Ze smssen nog wel eens voor een bakkie...Heftig!...

9 opmerkingen:

 1. Je omschrijft b.z.v. geweldig! Smullen toch, zo´n aflevering : )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals jij het schrijft klinkt het dan wel weer grappig. Moest wel lachen om de beschrijvingen van de mensen

  Maar ik weet nu wel wie die Tatjana is aan wie een andere blogster zich zo ergerde. Dacht aan die sloerie van Flodder.

  Weet je, ik ken echt nie-mand die het kijkt. Ook niet op werk. (of ze schamen zich kapot het te vertellen, kan ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef het toe. Het is leuk en het levert gespreksstof op. Puur vermaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerlijk gezegd kijk ik het niet, dus ik heb er ook geen mening over. Maar het is wel hilarisch zoals je de boeren beschrijft. Misschien wel leuker dan het programma!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geniet ook met volle teugen van Boer zoekt vrouw. Ik vind het een kostelijke hype. Maar ik snap niet waarom 'Tatjana' meedeed aan deze serie, als ze niet eens weet of ze wel aan een relatie toe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het echt heerlijk, dit programma! Kijk geen enkele reality-tv of talentenjacht of wahatever. Maar Boer zoekt Vrouw, geweldig!! En die boer Frank woont praktisch bij ons om de hoek, hilarisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet nu toch een keer kijken, denk ik. En NATUURLIJK wil ik niets missen...!
  Of toch wel?
  In jouw beschrijving lijkt het wel interessanter dan van een ander. Hm. Iets om over na te denken.

  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Humor, ik kijk het program niet, maar als je elke aflevering samenvat, kan ik toch meekletsen en is denk ik ook leuker. Ik vind Yvon Jaspers wel erg leuk. Maar je hebt gelijk, hypes zijn goed, ik heb er nooit bij stil gestaan.

  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews