donderdag 24 februari 2011

Ik gooi de knuppel in het hoenderhok

Ik ga misschien wel een enorme knuppel in het hoenderhok gooien, maar dat moet dan maar.
Wat is dat toch met al die zussendagen, vriendinnendagen en ladiesnights?!
Ik snap heel goed dat we meestal zussen hebben, als je geluk hebt vriendinnen en dat je hoogstwaarschijnlijk, als je dit leest, lady bent (geen mannendiscriminatie op mijn hals erbij halen)
Maar waarom moeten daar dagen voor worden afgesproken die in mijn beleving altijd vré-se-lijk onvriendelijk zijn voor je budget?
                                                                                                          

Op vriendinnendagen of zelfs vriendinnenweekenden (!) moet er worden geshopt, een vorkje geprikt en een wit wijntje getinkeld en dat tot diep in de nacht en het glaasje.
Zussendagen zijn echt meestal zussenweekenden en dan worden de vakantieparken van heel de Benelux het parkeerterein voor deze hechte dames. Ook hier weer een luxe bungalow met sauna, whirls en een welnessresort onder handbereik. Dit alles om de onverbrekelijke zussenband nog onverbrekelijker te maken.
Ook weekendjes Parijs, London en laatst brak mijn goudklomp helemaal: een retour NewYork (gekkert!!!! Móét je eens meegemaakt hebben!) ...ja ja...
De ladiesnight ben ik 2 weken terug nog voor uitgenodigd. Via mijn werk. We gaan als meiden collega's leuk met elkaar om. Ook na werktijd drinken we wel eens wat of blijven we aan de vergadertafel langer hangen met een bakkie en komen er even wat bijklets momenten.
Maar de ladiesnight zou helemaal leuk en een giller worden. Er zou een mevrouw komen die erotisch speelgoed en andere 'tupperware' voor ons zou, tjah hoe zeg ik dat? Demonstreren zou het toch vast niet zijn geworden, uitleggen dan maar? Showen?
Je begrijpt nu vast wel dat het hele junglebook zijn entree zou maken, Tarzan, aapjes..eekhoorntjes, ook seaworld doet mee; dolfijnen, ect ect.
Mijn lieve collega woont ongeveer een drie kwartier van mij vandaan. Het feest was op een vrijdagavond. Ik vond het vleiend dat ik 'erbij'' hoorde en ook een party-uitnodiging kreeg.
Maar ik ben niet gegaan.
Ik ben niet preuts. Ik vind Tarzan een aardige man, vooral als hij naast me in bed ligt en luistert naar de naam van mijn kerel. Ik hou van de natuur en aapjes en eekhoorntjes zijn inderdaad hele bewegelijke beestjes.
Maar wat mij écht tegenhield was het kostenplaatje aan de ladiesnight.
Even een halve tank benzine wegrijden, op een gezellige vrijdagavond (waar mijn man en ik ons altijd echt op verheugen!  ik noem hem dan namelijk Tarzan), dan nog terug door het stikdonker, waar ik geen held in ben, over een totaal onbekende weg, maar uiteraard hoofdzakelijk vanwege de casaknip. Wat denk je dat al die apparatuur en speelse outfitjes kosten?
Ja, je raadt of wéét het al. Je bent echt met tupperware goedkoper uit en daar kan je wel rustig mee voor het keukenraam staan...
Ik heb laf. Erg laf. Ik wilde niet tegen mijn collega's zeggen dat ik de ladiesnight niet zou bezoeken; omdat ik bang ben om in het donker te rijden, ook niet de indruk wilde wekken dat ik moeder Theresa's jongere zusje ben en ik wilde er ook niet voor uitkomen dat de uitgaven me te gortig zijn. Dat laatste had ik dus wel moeten doen.
mea culpa.. (ik beken schuld)
Ik heb gezegd dat ik een verjaardag had. Bijna waar, want die had ik wel op záterdagavond, nota bene van mijn zus...hmm dat maakt de leugen niet minder waar om, ik weet het.
Maar even terug naar de knuppel in het hoenderhok. Deze term begint inmiddels een tikkeltje een dubbelzinnige bijbetekenis te krijgen. Weet je wat een beetje Tarzan kost? 69,95! En wat dacht je van een Hemelse Dolfijn? (klinkt als een yoga-oefening, maar gaat toch echt op batterijen hoor) 99,99!
Ik vind het nogal wat om zulke bedragen maar eventjes op een avondje meidengein uit te geven.
Ik heb geen weekendje Parijs met mijn vriendinnen op de plank liggen.
En ook een uitgebreide saunadag-met-zussen komt al gauw neer op een kleine 80 euro per persoon. Ik heb het er eenvoudigweg niet voor over. Mijn zus (ik heb er eentje) gelukkig ook niet.
Dus wij gaan niet shoppen t'ill we droppen en we prikken ook geen vorkjes buiten de deur. We doen wel een lange winterwandeling en dan chocolademelk met Baily's.  (nep van Aldi, want in warme chocomel proef je echt het verschil niet meer hoor van een fles van 3,95 of 16,95)
O ja, we halen nog wel eens ouderwetse puntzak patat met een schandalig grote klodder mayo erop, op de terugweg van de markt...zit wel een plastic vorkje bij, in 't gifgroen..dus technisch gezien 'prikken-wij-dan-een-vorkje' samen...

10 opmerkingen:

 1. Een post naar mijn hart :) Ik begrijp de lol daarvan ook echt niet. Niet van zo veel geld uitgeven, noch van plastic in je d00s als je een fijne man hebt.

  Voor mijn schoonzusje werd een vrijgezellenfeestje georganiseerd. Moesten we eerst bossche bol eten, daarna voor grof geld kaarsen maken, dan een terrasje, dan een 'moord'diner en dan nog wat. € 150 pp. En dan hadden ze het nog low key gehouden?

  Ga je het nog opbiechten dat je zus niet echt jarig was? En stel dat zet OoooOOooh Meid Zo Hilaaarisch Leuk was en ze volgend jaar weer gaan? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal waar....
  Ik ben wel met mijn schoondochters naar een ladiesnight geweest.

  Maar het duurt zo lang eer de film begint en die kraampjes, je zit er echt niet op te wachen. Dat doen wij niet meer.

  Ach, een leugentje om bestwil is toch af en toe niet verkeerd. Als je echt de waarheid vertelt, nemen ze het je ook niet in dank af.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig logje. Ik heb zitten genieten en ben het helemaal met je eens.
  P.S. Het is bijna vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens. En het gekke is als je echt zegt dat het je allemaal te duur wordt zi jn er ineens meer mensen die dat óók vinden ?!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een opluchting!! Ik dacht altijd dat ik de enige was die dat soort avondjes niks vind, pffff....(hoor je 'm, de zucht van verlichting?). In dit geval ben ik blij dat ik geen collega's meer heb die dit soort dingen kunnen bedenken, mijn zus is een schat maar we hebben nog nooit iets samen gedaan (oh ja, toen ik 18 was en zij 7, ging ik met haar naar musea..), en als ik met een vriendin ga winkelen gunnen we ons een lekkere lunch en zoeken we naar koopjes (alletwee met een laag budget). Dus ik kom er zo makkelijk onderuit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoveel zussendagjes/ladiesnight etc komen niet in mijn buurt, ik denk ook omdat ik er geen geld aan uit wil geven. Wel vroeg mijn zus of ik meeging naar de huishoudbeurs. Dat was weer wel duur, maar ook erg gezellig. Met een vriendin goed bijkletsen is vaak niet duur. Als alle koters op bed liggen, een kop thee en dan harten luchten...
  Maar je hebt helemaal gelijk, het schiet te ver door, ik denk ook deels omdat mensen bang zijn om niet het leukste uitje te bedenken of bang zijn om toe te geven minder geld te besteden. Ik probeer er niet te veel aan te denken, want dat laatste doe ik al te veel.haha.

  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Om nog meer geld te verdienen...
  Een post ook naar mijn hart.
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij doen het wel, gezellige dagjes van mijn dochters en mij, maar........... we doen het wel in eigen beheer. Om beurten organiseert één van ons een leuke workshop en verzorgt een feestelijke lunch. Het is heel low budget en toch heel leuk en soms schuift er ook nog eens een vriendin bij aan. Mij lijkt het veel gezelliger dan die zogenaamde, leuke, veel te dure avondjes. En als ik zo'n ander avondje afsla, dan geef ik gewoon de werkelijke reden op, want was is er nu mis mee dat ik mijn geld niet wil spenderen aan dingen die ik niet zie zitten. Dat is toch een hele goede reden?

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O vreselijk he....(ik heb geen zussen of schoonzussen ;-) maar ik vind het vaak van die vreselijke dure uitjes.
  Laatst hoorde ik iemand vertellen had een vrijgezellenavond met de zussen en schoonzussen , was al rond de 100 euro kwijt en haar vriend had het met de andere kant....pfff nou ik begin daar niet aan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom overdrijve wij mensen altijd ook zo?
  Een vrijgezellenavond voor 100 euro of meer?
  lijkt wel of niet meer normaal kan. Een etentje is lang niet genoeg, hup zoveel mogelijk doen op 1 dag.
  Denk eens aan la die feestdagen. In augustus al pepernoten in de supermarkt dan vreselijke dure kado's voor de kids en voor kerst dunnetjes over.
  Verjaardagen van de kinderen; ook al zoiets.
  Alles maar dan ook alles moeten zo groots en overdreven.
  ben blij dat ik daar niet aan mee doe.
  fijn weekend. Helène

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews