maandag 1 augustus 2011

Dit bespaart je honderden euro's per jaar.

Het besparen zit 'm zo onderhand in het bloed. Des te beter.
Gemotiveerd blijven en er lol in blijven houden om met weinig financiële middelen het tóch allemaal voor elkaar te krijgen.
Oog blijven houden voor de instinkers die de consumtiemaatschappij zo rijk is. Zoals de belachelijke prijzen voor gesneden en gewassen groenten, je wijs laten maken dat een andere energiemaatschappij zoveel goedkoper is dan die je nu hebt. Ze gooien met energieprijzen en vertellen je er niet bij dat het de transsportkosten zijn die de rekening onaangenaam kunnen ophogen. Neem vooral de maatschappij uit je eigen regio. (er zit altijd wel een groene tussen als je dat wilt)
Tevreden zijn met wat je hebt aan meubels, kleding en je niet gek laten maken door reclames voor modegevoelige items. Wat dacht je van wéér kussens in de nieuwe modekleur voor het komende najaar..shutters inplaats van overgordijnen en die ouderwetse planten moeten de groencontainer in omdat de vetplant van groot formaat nu hot is. Trap er lekker niet in.
Niet mee in de ratrace om snufjes en gadgets te moeten hebben en mobiele telefoontjes die nog net niet je eigen begrafenis voor je regelen, maar verder zo'n beetje álles voor je schijnen te doen. Kost wel wat...maar dan ben je ook update. Kan je door AH lopen met je gezicht op je beeldschermpje gedrukt zodat meneer Heijn je kan vertellen hoe jouw favoriete boodschappenlijstje er ook al weer uitzag. Kassa!
Merkengekte en je tuin als ultieme buitenhuiskamer in te moeten richten inclusief tuin-schilderijen voor op je schutting (?!!*&^*()!!) en ja echt, buitenschemerlampen.
Zo dat was weer even een ouderwets "hou het geld in je knip" oppeppertje.
GRATIS.

17 opmerkingen:

 1. Je hebt helemaal gelijk, ik ben tevreden met wat ik heb en ondertussen probeer ik nog wat te redden van de vuilnis hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!
  Alleen een klein tipje: bespaart is hier met een t.
  Je mag mijn reactie hierna gerust verwijderen. :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *opbiecht* heb vandaag licht grijze paneelgordijnen gekocht, ik had heel dichte donkerbruine. Zo'n ongelofelijk verschil! Zo mooi & licht in huis. Verschil van dag en nacht...

  Hehe...

  Maar verder heb je natuurlijk helemaal gelijk! Al die modetrends (als je je meubels naturel houdt, *hoef* je alleen je accessoires te vervangen van de bladen en de programma's.

  Grapjassen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marja,
  de d is in de prullenbak en de t staat er voor in de plaats. Dank voor je tip en ik verwijder je reactie zeker niet. Ik vind het juist lief dat je mij dit even zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. By the way ........ in welke tijdzone zit jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooooh-Ik was heel graag trendsetter geworden van beroep-lijkt me geweldig-maar uit het idee vernieuwend bezig te zijn & niet om bakken met geld los te kloppen. De kunst=ook zeker tevredenheid maar ook zelf maken/vinden met beperkte middelen. Ik maak graag mijn wereld een beetje leuker. Maar ik geef je gelijk. Geniet van de zon-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er zeker gelijk in.
  Zat vanavond wat te drinken bij mijn onderbuuf in de schuldsanering... Ze is ontzettend lief hoor, maar C.oca cola op tafel, en meubels had ze bijna allemaal nieuw gekocht... Stiekem zit ik hier veel lekkerder op mijn kringloop-bank met A.ldi cola ;-)
  Met telefoons, ik heb zo'n wat groter ding gehad. Heel leuk om gebeld te worden en je favoriete liedje als ringtone te horen, maar daar bleef het bij mij mee. Toen het ding per ongeluk mee gewassen werd, moest ik het met een veel eenvoudiger ding doen. En ik mis die uitgebreide helemaal niet, want wat ik ermee deed kan hiermee ook, namelijk bellen en smsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zo'n Appie Appie. :) Maar na de afloop van het abonnement is het wel weer sim-only. Maar ik ben er wel een beetje gelukkiger van geworden. ;)
  En ik heb ook wel dingen in huis die in móest hebben in mijn nog niet zo ver verleden. Maar nu, gelukkig nog net op tijd, ben ik tot een ander inzicht gekomen. Die mooie tuin moet er komen.. maar wel eigen gemaakt en met tweede, derde of vierde hands spullen. (Die weer bij die mensen vandaan komen die wel achter elke trend aanlopen.;))En ik heb al jááren Lidl-cola,is dat ook goed??;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt helemaal gelijk! Laat je niet gek maken en tevreden zijn met wat je hebt. Uiteindelijk zijn het toch de gezellige dagen die je bij blijven en niet de bank waarop je zat of de kleding die je aan had. Hoogstens dat de meiden zeggen:"Wat had je daar dan aan, mam?" En dan:"Oh ja dat was toen zo hè..".

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik sluit me volledig bij je aan. Er wordt ons bijna opgedrongen hoe je koopgedrag eruit zou moeten zien, ja voor de kassa van de winkels en fabrikanten! Ik bepaal wat ik in mijn leven toelaat, en het gaat niet om spullen, maar om hoe je je voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke oppepper! Ik heb van trends gelukkig nooit zoveel last. De meeste kledingtrends vind ik afschuwelijk of ze staan me niet (ik noem: harembroeken of andere soorten plofbroeken, kabouterlaarzen en tunieken - no offence), ik ben blij als mijn telefoon werkt en doe 'm altijd pas weg als hij kapot is. Bovendien is het 10 jaar geleden dat ik er zelf eentje kocht; mijn laatste twee heb ik van mijn vriend gehad.

  Ik geef op het moment alleen veel geld uit aan het huis, maar dat is om het mooi voor ONS te maken en niet voor een ander. Wij zijn graag thuis en genieten daar dan ook echt heel erg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vraag me wel eens af,als heel Nederland jouw goede advies zou opvolgen,wat gebeurt er dan met de economie?Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig ben ik hier jaren geleden al achter gekomen en het bevalt prima. Ik hoef niet me de mode mee te doen, een telefoon hoeft alleen maar te kunnen bellen en te sms-en., aparaten worden pas verwangen als ze echt stuk zijn.
  Sommige mensen denken aan de economie ik denk aan het milieu.
  liefs en fijne week. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij leven al jaren zo, maar toch steekt het af en toe dat er nooit eens luxe is (en nooit zal zijn ...)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews