zaterdag 17 december 2011

ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...

Dat we massaal een bewustwording aan het doormaken zijn wordt me zo zoetjesaan overduidelijk.
Geen taboe meer op tweedehands kleding, elkaar dingen doorgeven, tips&trucs om te bezuinigen zijn hip en ook met kerst val je bijna uit de toon als je werkelijk gehoor geeft aan de absurde ideeën voor recepten die de reclameblokken je door de hals willen duwen.
Varkensfiletjes gevuld met brie in amandelroomsaus...Daahhh!
Geloof je het zelf? En leg daar je peperdure zorgverzekering maar eens naast.
Ook de peperdure truffel, Coquilles en Saffraanschilfers op het toetje zijn totaly passé.
Gelukkig maar.
Nu nog de in-bleke kalfsoesters en de botermalse lamskoteletjes. (zielig zielig!)
Bij Appie kan je al sinds weken je 'eigen' kalkoen bestellen. Dat vind ik helemaal stuitend.
Die beesten lopen, als wij die reclame zien, nog op een vierkante cm met kaalgeplukt konten en uitgepikte oogjes van de stress, in een afgrijselijke schuur waar je niet weet hoeveel kabaal aan decibellen daar dag en nacht dendert uit hun overspannen strotten.
Echter op de piepschuimen schaal met een rode strik op het folie geprint, lijkt-ie ineens een heel gezellig en kerstsfeerderig leventje te hebben gehad. Vergéét het maar.
Ook de bekende 3 *** ontbreken hier ten enenmale.
Nogmaals lieve blogsters let er voor grap maar eens op, want onze Albert wil zich heel graag populair maken met zogenaamde stukjes scharrelvlees, maar er prijkt altijd maar één zo'n l*llige ster op het folie hoor.
Ze hoeven dan niet in een hok met vier en te staan niet op metalen gaas met hun drietenige pootjes, maar gaan massaal in een schuur. Dát is een vooruitgang..ala, ik sta ook liever op zaagsel..maar met 2000 tegelijk mwah.
Ook krijgen ze wat minder inferieur voer te vreten (lees: slachtafval van hun eigen soort, vermalen tot meel) maar er zit zowaar gemodificeert soja uit de derde wereld doorheen en dus mag het ineens 'scharrel' heten en heeft het zogenaamd een beter leven gehad. TRAP ER NIET IN!
Zolang je staart er als big wordt afgeknipt, je snavel als kip wordt afgebrand; omdat je die er anders bij je soortgenoot afknaagt van pure gekkigheid in die hel, zul je mij niet horen zeggen dat daar zo heerlijk gescharreld is...
Maar nu naar de aanhef van mijn logje. (Die bijna nergens meer op slaat na mijn tirade over al het kerstdierenleed en volksverlakkerij.)
Over het zien van de bezuinigingen... ik zie heel weinig buitenverlichting.
Ja heus, ik wilde het gewoon hebben over buitenverlichting. Lekker bezig...
Eerst dacht ik dat het gewoon aan mijn straatje lag. Waar normaal gesproken de bejaarde clan aan de overkant er een heus lichtfeest van maakt. Geen sarcasme, het was altijd écht heel erg mooi.
Nu slechts één buitenboompje.
Maar nu ik er al een paar dagen op let, valt het echt op.
Géén huizenhoge sparren, arresledes met hert, kerstmannen en die nationale mooist verlichte straat actie heb ik op tv nog niet voorbij zien komen. Of ligt dan aan mijn spaarzame tv kijkerij?
Zullen we dan maar een setje van 15 kerstlampjes op onze vegetarische burger doen?
Verders heb ik berezin in kerst by the way....


13 opmerkingen:

 1. hahaha, leuk logje! Ga je op de bio-toer? Hope so! ;) Weer een medestander!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk nog niet echt een toename, maar nu moet ik ook zeggen dat wij zelf altijd al vrij zuinig zijn en dat ik niet heel veel mensen ken, dus ook niet zo vaak te maken heb met mensen die dan bv totaal niet zuinig zijn. Maar je ziet wel steeds vaker dat goedkope dingen op het bandje bij de supermarkt gegooid worden. Dat is ook vooruitgang!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb altijd een buitenboompje met voederballen voor de vogels, niets aan veranderd. Maar nu je het zegt wel minder licht huizen dit jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier brand alleen een kerstboom als we er zijn en de straten hangen hier nooit afgeladen vol gelukkig. De plaatselijke chinees maakt er normaal gesproken ook een hoop werk van, maar dit jaar niet. Gisteren was er op de tv een mevrouw die haar hele huis afgeladen vol had staan met huisjes, poppetjes, boompjes etc... ik zou er helemaal gek tussen worden. Verschikkelijk, maarja ieder zijn ding.

  Wat mij opvalt is dat het in de supermarkten niet zo achtelijk druk is. Misschien moet het nog komen. Nou ik heb vandaag de laatste grote boodschappen gedaan en ik haal vrijdag alleen nog een biefstukje (biologisch met 3 sterren) en dan vind ik het wel weer mooi geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier merk ik eigenlijk weinig verschil met voorgaande jaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zou bijna geen eten meer willen als ik je verhaal lees. Ach doe maar gewoon. Wij eten niks bijzonders, wel altijd een stukje vlees of stampot het maakt mij niet uit, als het maar gezellig is. Een kerstboom hebben we niet, ook niet buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat hoop ik,dat jij gelijk hebt.!En dat mensen,zoals hier op de consuminderblogs langzaam maar zeker meer volgers krijgen.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop ook op steeds meer bewustwording, maar om me heen zie ik nog niet veel medestanders. Hier zijn de lichtsnoeren buiten weer ruim aanwezig. En eentje brandt 's nachts ook. Gelukkig slaap ik aan de andere kant.
  Fijne simpele kerstdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook niet extreem druk in de supermarkt! Maar ik zie niet minder lampjes bij ons in de buurt, ik zou bijna zeggen meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie ook minder lampjes. Ik geloof dat de overdadige 'Kerst' ook een beetje uit is. Heel veel mensen hebben binnen ook geen boom genomen of hadden er niet zo'n zin in. Je helemaal volproppen met eten is ook 'uit', ga lekker wandelen of iets dergelijks. Doe iets leuks voor je medemens en probeer te genieten van de rust. Het is al erg genoeg dat mensen onnodig op zon en feestdagen aan het werk gezet worden door hun baas. Haal die gezinnen maar onnodig uit elkaar... Oh ik draaf een beetje door geloof ik.

  Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook weinig verschil met andere jaren

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier zie je niet veel buitenlampjes want in ons dorp zijn veel mensen van een "zwaardere richting" als je begrijpt wat ik bedoel ;-)
  Ik zal goed opletten hoor als ik vlees koop voor de kerst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nu je het zegt, ik heb ook veel minder buitenverlichting gezien dit jaar! En wat betreft het kerstdiner, pannenkoeken zijn ook lekker toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews