zondag 1 januari 2012

2012 : je stijlvol vastbijten..

Goede voornemens zijn zo tricky als het vuurwerk zelf in de oudejaarsnacht.
Meestal knallen ze met veel bombarie uit elkaar of geven even een verlichtend uitzicht op een kleurrijke toekomst en dan hoppa in duizend sterren uiteen gespat.
Maar toch betrap ik mij op soort van blijheid dat het 2012 is.
Dat er een nieuw jaar begint. Niet omdat 2011 zo'n rotjaar was voor mij persoonlijk.
Ik heb feitelijk niet echt iets gemerkt van de recessie. Ik denk zelf in al mijn wijsheid (ahum) dat een groot deel daarvan komt omdat er hier in het casaatje al een jaartje of 3 heel gemotiveerd bespaard wordt.
Ik hoef niet te klagen dat ik mijn tijdschriften abonnementenpakket moet terugschroeven (dat zijn jullie voor mij lieve medebloggers en geloof me ik vind jullie véél boeiender dan Libelle, Margriet en de Viva bij elkaar!)
Het eet en drinkpatroon heeft ook afgelopen jaar weer wat fijne kneepjes moeten ondergaan in het consuminderen.
Verder de heerlijke peptalk die ik uit de blogs put.
Nieuwe ideeën kom ik in alle eerlijkheid niet echt meer tegen. Jammer wel, want daar kan je als echte fanatieke bespaarder behoorlijk blij van worden. Soort van schatzoeken.
Verder ben ik ontzettend nieuwsgierig naar dat hele 2012 gedoe.
Het moet een jaar als nooit tevoren worden op allerhande vlakken op onze razend ronddraaiende aardkloot. Met als klapper 21-12-2012.
Maya's, Inca's, hyrogliefen van bewoners in Egypte nog voor Egypte werd bewoond door de Egytenaar zelf.  Wereldwijd duiken er verhalen op over dit fenomeen.
We zullen zien.
Ik kan niet helemaal ontkennen dat ik wel een soort van een lichte vorm van sensatie hierover voel.
Verder durf ik daar niet in te gaan, want goh wat zijn al veel 'profeten' hiermee op hun smoel gegaan.
Het einde der tijden...
Het recessiemonster maakt mij niet bang. Ik voel eerder een nog strijdbaarder emotie om het ook dit jaar financieel weer goed aan te pakken. De uitdaging is zowaar nog groter!
Ik heb er zogezegd zin in om me er weer opnieuw stevig in vast te bijten.
Wel bite met stijl! Want dat is ook één van de fundamenten van mijn motivatie. Niet knijpen en klagen, maar goede oplossingen vinden en die met flair uitdragen.
Het is juist zo mooi dat het consuminderen en besparen ook vorig jaar weer een stuk verder uit het grijze muizen hoekje is gehaald, maar juist iets dat je een way of life verschaft die je als mens bewust maakt en verder brengt in wat je doet en waarom je het doet.
Ik wil zo graag nog verder in deze manier van leven verankeren, omdat het zo'n ontzettende bevrediging geeft en een intens gevoel van tevreden kunnen zijn met eenvoud.
Je geluk is tenslotte zo groot als je tevredenheid.
Felice Anno Nuovo


7 opmerkingen:

 1. ik lees je blog met een glimlach, wat een motivatie spreekt eruit, dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral doorgaan in 2012 en verankeren! Een mooie slotzin voor mij op 1 januari 2013. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar ik ook benieuwd naar ben,is wat de media van dat einde van de maya-kalender maken. Dat wordt vast cabaret.En die intense tevredenheid,waar je over schrijft.Ik gun het anderen zó.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige laatste zin! Al het goede in 2012 toegewenst en veel tevredenheid!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook voor jou een prachtig 2012 gewenst! Ach, en die einde-der-tijden-voorspellingen? Als het mot, dan mot het maar, dat kunnen we toch niet tegenhouden. Dan maar tevreden ten einde, je hebt helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ja vergaat de wereld weer? Heb ik even gemist denk ik. Al moet ik zeggen dat ik me niet echt bezig houd met die onzin heb genoeg aan mijn eigen sores. Ik wil jou een geweldig 2012 wensen en heel veel succes met je consuminder leventje. Ik hoop dat er toch nog wat ideeen op je pad komen waarvan je het bestaan nog niet wist. Groetjes van Stacey

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank voor die warme groet op mijn blogje, Casa di Mama! Het stormt hier behoorlijk... Ik deel je mening; ook ik voel die lichte vorm van sensatie!

  Maar ik heb er ook heel veel zin. Er bruist een vreemd enthousiasme in mijn lijf, dat ik niet goed kan plaatsen. Er staat dan ook veel te gebeuren. Op persoonlijk vlak, maar ook mondiaal verwacht ik dit jaar nog wel het een en ander...

  Stormachtige groet terug! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews