dinsdag 3 januari 2012

blieb blieb met de Bieb!

Dat alles weer duurder is geworden is geen nieuws.
Ik had het in mijn vorige stukkie al over de postcodeloterij en inderdaad toen ik op mijn bankrekening keek zag ik het; geen 7.50 meer maar doodleuk 3 euro erbij op gedrukt. Een verhogen van pak 'm beet 45% . Het kost nu 10.75. Brutaal!
Opzeggen die handel.
Leuk trouwens al die reacties op dat logje, want het trok me wel over de fearfactor heen en de postcodeloterij moet het een "winnaar " minder doen in 2012...duh.
Geen mensen trouwens uit Breda? Daar schijnt-ie te zijn gevallen.
Maar ik zag nóg wat bij mijn afschrijvingen en dat was de contributie voor de bieb.
€48.80  Oing!!!!
Sinds wanneer moet dat bijna 50 euro kosten?
Er zijn wel meer privileges aan verbonden voor dat geld. Ik mag nog meer boeken dan de 10 die al mochten mee naar huis. (hoeveel boeken lees jij in 3 weken?!) Nog meer cd's en dvd's.
Ook aanvragen en andere digitale dingetjes. Ik was eigenlijk dik tevreden met het feit dat ik digitaal kon verlengen, aanvragen of snuffelen in andere bibliotheken. Waarom geen keuze in het uitbreiden van je lezerspakket? Wat moet ik nou met al die dingen die ik helemaal niet gebruik, maar waar ik nu wél voor betaal?
Nou ja, het is er al af. Maar ik ga nu natuurlijk wel nóg meer lezen en vooral nóg meer boeken wegslepen over financieel slim zijn, bezuinigen, consuminderen, besparen en cursussen zelfdoen in van alles en nog wat!!!
Ook wel weer een leuke uitdaging eigenlijk...

18 opmerkingen:

 1. Ja, echt balen dat alles zo duur moet worden :( Maar de bieb afzeggen en dan alle boeken maar kopen is nog duurder denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huh betaalde jij 7.50 voor de postcodeloterij? Bij mij wordt er elke maand 21.50 afgeschreven. Deze miep gaat eens uitzoeken waarom dat dan is! Heerlijk al die blogs elke keer kan ik weer iets nieuws uitzoeken en het scheelt me een hoop geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik de bib kaart van mijn dochter (nog gratis tot en met 18 jaar, en omdat ze al wat ouder is, mogen volwassenenboeken ook op haar kaart geleend worden). En verder gebruiken we de bib kaart van de universiteit. Heel veel populair-wetenschappelijke boeken zijn daar ook te leen. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat stilzwijgend verlengen van abonnementen en verhogen van contributies is heel irritant.Wij doen niet mee aan de PCL omdat de postcode altijd bekend wordt gemaakt en dan is de kans op bedelbrieven of bedelaars voor de deur heel groot. Ik heb verhalen gehoord van mensen die bedreigd werden nadat ze de PCL hadden gewonnen. Want ze wilden geen drie nullen bedrag geven aan een ziek kind dat geopereerd moest worden in Amerika, en een dakloze, een bijstandsgezin en een ander zielig persoon.
  Geen zin in, dus doen we niet mee. Weet ook bij God niet wat ik met 48 miljoen aan moet.
  Bieb zou ik niet afzeggen want boeken kopen is duurder. Tenzij je zeer weinig leest.
  Een heel mooi 2012 gewenst bij dezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist al dat de kosten voor de bieb hoger zouden worden. Dit ivm het wegvallen van subsidies. Maar ik heb nog niet gezien hoeveel duurder, dat zal ik binnenkort ook wel merken denk ik.
  De postcode-loterij doen we niet aan mee, ik gun mijn overburen de miljoenen wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet niet wanneer een postcodelot 7,50 kostte maar dat is wel erg lang geleden. De afgelopen 4 jaren kon ik zo even naslaan in mijn kasboek : '08 9,-euro, '09 9,75 euro, '10 10,25 euro en '11 10,50. Er is dus "maar" 0,25 bijgekomen. Het stoort mij ook, die automatische verhogingen: als ze niet meer uitkomen kunnen ze toch ook het prijzengeld verlagen of minder aan de "goede doelen" geven ? In een poging om te bezuinigen heb ik geprobeerd om de "straatprijsverdubbelaar" op te zeggen (scheelt 1 euro per trekking), volgens hun website kan dit schriftelijk. Ik een brief gestuurd, kreeg ik een brief terug waarin stond dat ik het hele lot had opgezegd en of ik ze even wilde bellen i.v.m. een verrassing. Gebeld want ik wil dat ene lot wel houden en een heel vriendelijke mevrouw vertelde dat ik die straatprijsverdubbelaar niet op kon zeggen omdat ik daar ooit zelf toestemming voor had gegeven (?). Maar als ik mijn lot weer activeerde hoefde ik 2 maanden niet te betalen en ik mocht een cadeau uitkiezen, Zwaluwhoevebon, tijdschriftenbon of nog iets. Zo, dat is een heel verhaal geworden, maar zie het als een consumindertip: opzeggen en je wordt overladen met cadeau's! Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat bij onze bieb de kosten niet omhoog gaan, ik vind ze nu al fors. Bij ons moet je namelijk letterlijk voor alles betalen. Voor verlengen, voor aanvragen, voor reserveren, enzovoorts. Bovendien is hij maar 3 dagen per week open, dus ik vind eigenlijk dat ik al wel genoeg betaal (€31 dacht ik, uit mijn hoofd)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij onze bieb heb je een groot en een klein abonnement. Bij een klein abonnement mag je 10 boeken en tijdschriften lenen en bij een groot abonnement ook nog dvd's en andere multimedia. Tevens bestaat er de mogelijkheid om ipv een abonnement een strippenkaart te nemen. Ook die bestaat in variant groot en klein. Een grote strippenkaart kost 11 euro en dan mag je 20 boeken lenen en en de kaart is een jaar geldig. Misschien is die mogelijkheid bij jullie ook.

  Groetjes Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zijn er geen mogelijkheden van korting voor bv de bieb? Hier geeft een lidmaatschap van de thuiszorg(10 euro per jaar) alleen al 5 euro korting op de bieb. Plus 5% op de zorgverzekering. En verschillende winkels. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei wat is de bieb duur bij jullie! Hier bij ons
  (België) betaal je per jaar 2,50 euro en that's it
  Daar mag je dvd's voor lenen (drie stuks) geloof ik en vijf boeken die je drie keer kan verlengen,
  dvd's kunnen niet worden verlengd maar als je ze
  te laat terugbrengt betaal je per dag een 0,50 euro boete...
  Ik ga dus maar niet teveel vertellen over jullie
  prijzen denk ik ;) moest ze hier eens op ideeën
  brengen! stel je voor..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga de pcl ook opzeggen! Wat mij vooral stoort zijn de agressieve marketingmethodes om je meer loten te verkopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pcl vorig jaar al opgezegd omdat we niet meededen aan de eindejaarsloterij. Wel het hele jaar betaald. Ja daag. Bieb ben ik al jaren geen lid meer van toen was het nog 30 gulden. Er is genoeg leesvoer voor heel weinig, of ruilen met anderen.
  Dat scheelt veel met de Belgen, woon je niet vlak bij de grens?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is dat ik zo gek ben op lezen en het kopen van boeken echt veel geld gaat kosten. Daarbij komt dat ik een boek meestal maar 1 keer lees.
  Helaas geen keuzemenu qua abonnement in deze bieb. Je moet gewoon nemen zoals het is.
  Ik woon wel dicht bij de grens..maar dat is de Duitse grens.
  Schiet niet echt op dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi CasaDiMama,
  Zag dat ik bezoek had via jouw site. Dank je wel daarvoor. Moest ik natuurlijk meteen even kijken. Een leuke blog! Ik ga je volgen en heb al een link opgenomen.
  Hartelijke groet,
  mevrouw Opdebank

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is wel duur ja die bieb... Hier was het volgens mij 35 euro. Ben benieuwd wat voor rekening ik nog ga krijgen.

  Ben wel heel blij met de bieb: bij ons komt er een bibliobus op het dorp. Je kunt er pinnen, pakjes versturen en het huren van dvd's + reserveren is gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb net een opzegbrief geschreven naar de PCL.
  Voor wie op wil zeggen:

  Opzeggen Nationale Postcode LoterijU kunt op de volgende manieren opzeggen dit staat op hun site:

  Opzeggen gaat het snelst via de telefoon: 0900 – 300 1500 (10 cpm). Onze afdeling Ledenservice is iedere werkdag van 9.00 - 21.00 uur voor u bereikbaar.
  Online: gebruik het online opzegformulier.
  Schriftelijk: stuur uw opzegging naar: Nationale Postcode Loterij, Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam. Vermeld in uw brief alstublieft uw naam en adres, uw rekeningnummer en de lotnummers waarmee u niet verder wilt meespelen. Vergeet u niet uw handtekening te zetten?
  U kunt uw opzegging ook faxen naar 020 - 67 538 66.


  Denk dat ik er nog een nachtje over slaap voor ik de brief wegstuur ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wil best meer betalen voor onze bieb, nu 35 Euro per jaar. Ze zijn maar 3 midagen open van 2 tot 5. Toch vind ik het spot-goedkoop als je kijkt hoeveel alles kost om ons heen. Helaas gaan ze volgend jaar sluiten! Baal ik van, moeten we 30 km verder voor de boeken. Ik zou je bieb maar koesteren als ik jou was.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb de pcl al jaren geleden opgezegd, werd me toch te duur en ik won nooit iets....ja een paar keer een bakje ijs.....
  Wat een duur bieb-abonnement zeg....lekker veel lenen dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews