zondag 29 januari 2012

ik moet nog leren genieten geloof ik....

De januari maand duurt me lang. Mijn goede voornemens om zo low-budget mogelijk deze maand door te komen, lijken systematisch te worden ondermijnt.
Met de boodschappen lukt het nog wel, maar dat heb ik dan ook grotendeels zelf in de hand.
Mits ik, eerlijkheidshalve, manlief NIET meeneem naar welke supermarkt dan ook....
Het zijn de onverwachte uitgaven.

We wilden de slaapkamer dolgraag van een nieuw behang laten voorzien. Het is een hoge kamer met vreemde hoeken en veel balken. Geen klus voor amateurs zoals wij. Daarnaast hebben we beide een bloedhekel aan behangen en hoogtes.
Ik láát dus behangen. Door een pro. Jeweetwel, dat als het niet goed zit..dat je dan kan zeggen, 'het zit niet goed, wat doe je eraan?'
Schilder belde dat hij vorige week ineens tijd had. Heel erg tijd zelfs. Een grote klus had hem de dag ervoor 'even' afgebeld. Wegens bezuinigingen werd een of ander groot kantoorpand niet van binnen geschilderd. Hij zijn inkomsten voor een maand kwijt.
Schilder gaat ons wel aan het hart. We kennen elkaar langer dan vandaag.
Wij keken elkaar aan en dachten; nou ja, dan doen we het nu, inplaats van in april of zo.
We hadden het geld. Want laten we eerlijk zijn, dat is op dat moment de issue.
Maar het behangen ging ook schilder niet geheel en al vlekkeloos af. Moeilijk vorig behang, (zat er al zeker 15 jaar en  zat vastbsloten op de muur) en inderdaad, gekke hoeken en hoogtes.
Meneer heeft er ruim 4 dagen over gedaan.
Ik vind dat vreselijk. De troep, het logeren op je eigen zolder, het aanhoren wat er allemaal mis ging en hoe erg dat was.
Dat wil ik niet weten. Ik maak mijn met plezier bij elkaar verdiende geld over, omdat ik dat er voor over heb.
En dan wil ik gewoon niks weten van behangersleed.
Vrijdag kwam de installateur voor een nieuwe ketel. De oude was echt op sterven na dood en dat bedrag hadden we al apart staan. Het klinkt alsof we dit maar allemaal even laten doen, maar dat de realiteit anders is kan je wel verwachten van iemand die een consuminderblog bijhoudt. We hebben hier voor gespaard en douchen al vanaf november regelmatig met de tanden op elkaar. 10 jaar jonger in 10 seconden...geloof me álles staat ineens strak bij een ijskoude douche. En alsof de douche het wist..hij sloeg altijd op koud als ik net mijn haar in de shampoo had gezet. Nou da's minder hoor.
Maar ondertussen in de Casa: behanger eruit, installateur erin.
Het zou appeltje eitje zijn. Ik bespaar je het hele verhaal.
Alles ging mis wat er mis kon gaan en ik had spijt dat ik überhaupt thuis was.
Maar na al dit geklaag: Ik heb nu een magistrale slaapkamer, een douche waarvan ik niet eens wist hoe een lekkere harde straal die kon hebben en een supersonisch klimaatsysteem kastje van heb ik jou daar in de kamer hangen.
Ik moet nog gaan merken dat het HR gebeuren mij op den duur scheelt in de kosten.
Ik heb mijn meterstanden opgemeten en ik heb deze week 91kwh verbruikt (men neme een bouwlamp en een stoomapparaat enz enz) vele pakken koffie, mijn vrije donderdag met koffie+behangert en onze vrije vrijdag+ installateur en koffie en alles wat er maar mis kon gaan.
De verwarming scoort laag maar dat kan wel kloppen, het was verd... koud hier van de week.
Want ik stook echt niet als boven alle ramen steeds open staan vanwege het vocht en het gaat niet als je geen ketel hebt hangen hè.
Op naar de nieuwe week en liever nog op naar de nieuwe maand.

19 opmerkingen:

 1. Nu was het een moeilijk periode. Maar schrijf eens verschillen in gasgebruik op,als je dat weet? groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LOL Deze week ga ik voor het eerst over mijn weekbudget heen (of tweewekelijks budget, beter gezegd) en raad eens hoe dat komt? Ik had manlief meegenomen naar de supermarkt (fout-fout-fout...).

  Balen van alle extra kosten en gedoen.
  We kunnen elkaar wel een hand schudden wat dat betreft. Onze extra kosten zijn deze maand buitenproportioneel en worden meer en meer bizar...

  Hopelijk heb je dan in januari alle hoge extra kosten gehad en wordt januari de duurste maand van het hele jaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een van onze eerst komende klussen is ook de slaapkamer, we gaan boven slapen, hebben we bedacht. We zitten nu in de fase van bedenken wat we allemaal willen, want ook in onze toekomstige slaapkamer zit het vol met rare hoeken en onlogische oplossingen. Wij gaan het heel dapper zelf proberen te doen, ook al zijn wij ook niet van die klussers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ja je kan je beter NIET voornemen om zo min mogelijk geld uit te geven, dan krijg je ineens van alles en iedereen geld terug ;-)
  Nee, da's flauw. Je zult zien dat je echt geld uitspaart met die nieuwe ketel. Bij de volgende energie-afrekening (januari volgend jaar?) doe je een dansje, wedden?
  En nu maar lekker genieten (niet TE lang) van die warme douche en nieuwe slaapkamer. Dat geld moest toch uitgegeven, en nu heb je mopperende schilder en verwarmingsketel-monteur tenminste niet in het voorjaar. Dat zal een mooi en goedkoop voorjaar worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je er voor gespaard hebt is er niets aan de hand, jullie weten tenslotte wat jullie doen. Geniet lekker van je warme douche en mooie slaapkamer. En op naar een zuinig Februari, gelukkig heb je net optijd je HR ketel het schijnt koud te worden
  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Humor, "douchen met de tanden op elkaar". Dat herinnert mij... jaren geleden heb ik dat ook eens gehad. Nooit meer zó snel gedoucht... ☺☺☺ Maar fijn, dat het allemaal gedaan en gelukt is. Afvinken en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als de klussen toch al gepland stonden, dan maakt het niet uit of het januari is of april toch. Nu is het lekker al klaar.

  Wat heerlijk genieten met een mooie slaapkamer en lekker temperatuurtje onder de douche. Je moet denk ik met die HR ketel toch wel verschillen gaan krijgen. Hoewel... bij het douchen deed die andere het natuurlijk niet... Wat een snoes van een foto van het poesje in dromenland, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet dan nu maar lekker van je mooie nieuwe slaapkamer en een lekker warme douche!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al was het m'n laatste cent, ik wil wel gewoon douchen. Niet achterlijk lang (zoals sommige huisgenoten)of heet. Maar gewoon lekker warm. Dan maar geen behang!

  Maar jij hebt allebei, wat een luxe...

  Geniet er maar lekker van!!

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja ik heb het wel gemerkt. ;-)
  Maar nu is het weer helemaal voor de bakker en geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dat het nu voor elkaar is, dat moet een opluchting zijn! Fijn ook dat jullie de schilder op zo'n manier kunnen helpen. Het is trouwens niet mijn bedoeling om op iemand te reageren, maar dat lijkt de enige manier te zijn om bij het reactieformulier te komen, ik denk dat mijn browser dwarsligt...

   Verwijderen
 11. Het klinkt toch wel erg lekker dat het nu achter je ligt en het grote genieten kan beginnen. Een fijne slaapkamer, lekkere warme douche nu en fijne temperaturen straks met lagere kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wel erg prettig, zo het ijzige weekend door te kunnen brengen in een opgefriste slaapkamer, bij een behaaglijke temperatuur, toch??
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O wat klinkt het mij hier allemaal bekend in de oren ,gelukig is het behang mooi en kun je lekker warm dochen ,dat is al veel ,wij hebben een lekkage in de bad kamer gehad..nieuwbouw ,garantie en al de troubles..:-( en tegen dat wij de juiste man op de juiste plaats hadden ,waren er al heel wat rekeningen in onze brieven bus beland...
  ik telkens in discussie...ik wil betalen zelf iets meer ,maar dan verwacht ik ook kwaliteit en vakmanschap..mag ik toch verwachten ??,blijkbaar is dat niet zo evident...
  Ik ga je trouwens ook volgen hoor ,groetejs! Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wel allerlei gedoe zo maar aan de andere kant het je nu een prachtige slaapkamer en een warm huis. Dat genieten lukt mij ook niet altijd. Soms vergeet ik het dus kan mij voorstellen dat dat bij anderen ook soms zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. komt vanzelf goed, ik ken je een beetje via de log maar dat genieten gaat lukken........

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En nu genieten. Maar dat zal wel lukken!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 10 jaar jonger in 10 seconden....SMILE.....met een lach van het lezen van je blog en ook nog een stralende winterochtend, kan mijn dag niet meer stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Januari is gewoon ook zo'n maand waaraan maar geen eind wil komen vind ik altijd!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews