zondag 13 mei 2012

en wat nou als.....

en wat nou als je heel consequent héél zuinig en bewust blijft leven?
Ook als je even niet het gevoel hebt dat het enorme crisismonster je recht van voren treft? Want dat gevoel heb ik niet alle dagen.
Er zijn genoeg momenten dat ik denk..'ik had vorig jaar gedacht dat we er nu nog meer van zouden voelen'
Per slot van rekening is ook de crisis weer gebruikt door media en politici om er een sentatiebelust onderwerp van te maken.
Angst zaaien en vervolgens zeggen dat jij weet wat eraan gedaan kan worden is een concept zo oud als de weg naar Rome.
Divide et impera (verdeel en heers.)
....en tegelijkertijd weet ik natuurlijk ook wel dat we het wél nog véél meer gaan voelen.
Dat het zal zitten in opnieuw verhoging van zorgverzekeringspremie's, weer minder medicatie vergoeden, hogere heffingen voor weet ik wat al niet. Van reiniging tot waterschap tot riool en woz-trucjes. Maar de beurs zal getrokken moeten worden en wel in het automatische afschrijvings-circuit.
Want daar sta je als burger zo lekker met je rug tegen de muur.
Kijk, bezuinigen op je boodschappen, niet mee doen met shoeby en zalando, nu eindelijk eens voor waar aannemen dat iedere antirimpel-crème louter giftig bedrog is en dat het moeten rijden van een nieuwe auto alleen jouzelf, je buren en je naaste familie opvalt, is nog wel op je harde plaat te krijgen.
Maar het zullen de automatische dwangbevelen zijn vanuit gemeente, overheid en zorginstantie die maken dat je er niet aan ontkomt.

MITS: je blíjft besparen; op die ene euro, dat ene ritje met de auto dat je niet maakt maar fietst, wachten tot dat mooie boek of die cd in de bieb liggen, koopjes jagen op de plaatselijke markt, lekker kleding verkopen en kopen via marktplaats zodat je met een praktisch gesloten beurs toch eens kan toegeven aan een shopimpuls, zonder spijt.
Geen freubels en hypes en fake's bij de action kopen als je eigenlijk gaat voor de voordelige shampoo, schoonmaakmiddelen en kaarsen.
DAN: ga je toch weer weggetjes vinden om menig tientje in de portemonnee te houden. Om niet te pinnen, niet vanuit de winkel het saldo van je rekening omlaag jensen. Zodat die afschrijvingen, die er nu eenmaal komen, minder hard aan gaan komen. Misschien dat je niet direct enorme verschillen merkt, maar op een maandbasis een half jaar basis en helemaal op jaarbasis ga je het wel merken.

Maar iedere stomme dulle euro is de eerste van 10, de eerste van 50 en de eerste van 100.
Blijf op de kleintjes letten en laat dat in vredesnaam niet over aan een kalende meneer met een prijsplakkerpistool, dat hij ook nog eens richt op een pak nogal synthetisch aandoende drinkyoghurt...duh.
Gewoon zelf doen met een ijzeren volharding.
Basta.
18 opmerkingen:

 1. Dit blogje zou heel Nederland moeten lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met jou kan ik er weer tegen(aan)..

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha heerlijk blogje! Vooral dat basta doet het 'em. ;-) En je hebt nog helemaal gelijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik snap je maar ik vind de verhogingen in de zorg toch meer als zorgwekkend, het kost ons zoveel met drie mensen die er stevig gebruik van maken........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die verhoging is ronduit schandalig. Juist mensen die het hardst getroffen worden door het leven zijn hierdoor de dupe.
   Het is alsof je gestraft wordt als je niet gezond bent.
   Ben het helemaal met je eens Marion.

   Verwijderen
  2. de veranderingen in de zorg èn de veranderingen in de belastingwetgeving m.b.t. aftrekposten voor chronisch zieken, heeft ons nu al 2160 euro per jaar voor mijn man en mij gekost........da's niet eens het maandinkomen van mijn man. da's toch een behoorlijke extra uitgave zou'k zo zeggen...............wie zei er dat gezondheid niet te koop is???? volgend jaar schijnt het nog erger te worden met het eigen risico van 400 euro dat er aan zit te komen.

   Verwijderen
 5. Zo kan ik er in ieder geval weer even tegenaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ook ik leef heel zuinig en alhoewel ik een minimuminkomen heb merk ik nog niet zoveel van de bezuinigingen, omdat ik geen auto heb, dus geen hoge benzinekosten, niet rook, dus geen accijnsverhogingen, geen eigen huis, dus geen last van hypotheekaftrek en tot nu toe erg gezond ,dus geen last van verhogen eigen risico, maar ik blijf wel heel bewust heel zuinig leven en een buffer opbouwen, want mijn huur is wel omhoog gegaan en verder zal ik niet erg lang buitenschot blijven als ze zo blijven bezuinigen, maar leven met minder voelt voor mij nog steds als leven met meer, want al die spullen daar word ik niet echt gelukkig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed stuk!
  Wij hadden vorig jaar plannen om voor twee films naar de bioscoop te gaan. Helaas was ik te moe en kwam het er niet van.
  Nu kijken we de films van de bieb. Ik moet ze wel even reserveren want ze worden blijkbaar veel uitgeleend. Nu zijn de kosten 0,20 per film. Daar word ik dan weer heel blij van :-)

  De consuminderblogs blijven voor mij een inspiratiebron om echt goed uit te kijken waar en hoeveel euro's ik iets waard vind.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi geschreven. Bedankt voor dit stimulerende blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo is dat, zo komt meneer Splinter door de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt weer voor de mooie blog.
  Ik ben voor mijn idee nog maar een beginneling en dan steken zulke blogjes mij weer een hart onder de riem en met de neus de goeie kant op.
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja mevrouw...

  Mijn laatste 'shopuitbarsting' was een olielamp, goede petroleum en lonten voor mijn oliestel.

  De olielamp was niet helemaal nodig, maar het voelde wel als een goede aanschaf. Zeker als straks alle lichten uitgaan in Neuropa.

  Ik doe mee! :) Fvck drinkyoghurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een krachtige boodschap! Je kunt altijd invloed blijven uitoefenen op je eigen portemonnee, ook al wordt het moeilijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo is dat!!! niet kopen wat je niet nodig heb, en wat je wèl nodig hebt, afgeprijsd, in de uitverkoop of beter nog.......tweedehands.......bevalt ons hier prima, we doen het al 30 jaar zo.........en hebben ook steeds minder "nodig" en worden steeds handiger!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed logje! Even als ingezonden briefje in een krant plaatsen, krijg je vast veel reacties op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn stuk om te lezen. Ik word wel een beetje zenuwachtig van dat lenteakkoord. Gewoon maar blijven doorademen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews