net zoals ik met eten en drinken mee dein met de seizoenen of eigenlijk gewoon 'het weer' doe ik dat ook met mijn uitgaven.
Bij regen en kou is een zuurkool stampot een uitgave van niks en een maaltijd van formaat.
Met warm weer net zo.
Lichte pasta's, een lekkere heldere soep met een stuk afbreek ciabatta, een zelfgemaakte pizza...jommie en géén geld! Ga zo maar door.
Alleen salades krijg ik onmogelijk goedkoop op het bord.
Ik hou ervan als er gedroogde tomaatjes in zitten, katjing! Ik hou van een handjevol geroosterde pijnboompitjes (kassa), ik vind die kaboutermutsjes (kleine pittige paprikaatjes gevuld met roomkaas) zo héérlijk erbij. Mozzarella, ansjovis door de dressing..ect, ect.
De rest van de salade is peanuts. Wat rucola, spinazie of idioot groene bladsla, komkommer, ook al bijna gratis en een uitje heel fijn in ringen kost je ook nada.
Maar goed, het is leuk om ook in je drang om goed op je beurs te letten mee te gaan met wat het weer met je doet. waar je een crave naar krijgt zogezeid.
Want dat doet warmte en kou en regen en wind met mij.
Dan krijg ik spontaan zin in bepaald eten.
Ik laat het maar in mijn voordeel werken.
Dat is in deze tijden geen slecht idee. een leuke uitdaging bovendien.
En lui zijn in de keuken kan ook heel besparend zijn.
Gewoon af en toe een dagje met een uitsmijter of een pannenkoek als warme hap en verder niet zeuren. Da's heerlijk makkelijk en zeker niet duur.
O ja deze nog, die is van alle weertypen: een lekkere pittige roti. Of die nou vega is of niet, hmmm! Daar zit je bij 'een zelfgemaakte' echt voor een dubbeltje op de eerste rang.
Bij regen en kou is een zuurkool stampot een uitgave van niks en een maaltijd van formaat.
Met warm weer net zo.
Lichte pasta's, een lekkere heldere soep met een stuk afbreek ciabatta, een zelfgemaakte pizza...jommie en géén geld! Ga zo maar door.
Alleen salades krijg ik onmogelijk goedkoop op het bord.
Ik hou ervan als er gedroogde tomaatjes in zitten, katjing! Ik hou van een handjevol geroosterde pijnboompitjes (kassa), ik vind die kaboutermutsjes (kleine pittige paprikaatjes gevuld met roomkaas) zo héérlijk erbij. Mozzarella, ansjovis door de dressing..ect, ect.
De rest van de salade is peanuts. Wat rucola, spinazie of idioot groene bladsla, komkommer, ook al bijna gratis en een uitje heel fijn in ringen kost je ook nada.
Maar goed, het is leuk om ook in je drang om goed op je beurs te letten mee te gaan met wat het weer met je doet. waar je een crave naar krijgt zogezeid.
Want dat doet warmte en kou en regen en wind met mij.
Dan krijg ik spontaan zin in bepaald eten.
Ik laat het maar in mijn voordeel werken.
Dat is in deze tijden geen slecht idee. een leuke uitdaging bovendien.
En lui zijn in de keuken kan ook heel besparend zijn.
Gewoon af en toe een dagje met een uitsmijter of een pannenkoek als warme hap en verder niet zeuren. Da's heerlijk makkelijk en zeker niet duur.
O ja deze nog, die is van alle weertypen: een lekkere pittige roti. Of die nou vega is of niet, hmmm! Daar zit je bij 'een zelfgemaakte' echt voor een dubbeltje op de eerste rang.
vers groentesoepje kan ook prima voor een dagje met een tosti bijv.......
BeantwoordenVerwijderenHier kennen we die luxe niet, gewoon sla met een uitje en een gekookt eitje met wat slasaus meer hoeft het niet te zijn. 3 keer van 1 krop eten is hier ook heel gewoon en lekker goedkoop.
BeantwoordenVerwijderenjij bedoeld dan sla bij de rest van de maaltijd,bij wijze van groente toch?
VerwijderenIk bedoel een maaltijd-salade. Zitten geen aardappeltjes of andere gerechten bij.
bedoeld moet zijn bedoelt
VerwijderenIk eet met dit weer ook graag rijst of pasta, net even wat lichter en ook lekker snel klaar.
BeantwoordenVerwijderenOh ja, heerlijke salades met dit weer. Weet je wat het bij ons zo duur maakt: al die heerlijke rose'tjes bij de pasta met salade ;-)
BeantwoordenVerwijderenIk heb gisteravond een soort Turkse risotto gemaakt. Daar kunnen we vanavond nog een keer van eten. Daarbij gebakken aubergines en een salade van veldsla, komkommer, augurk.
BeantwoordenVerwijderenIk zag dat de aubergines in de aanbieding waren. Gebakken aubergines en gebakken champignons vind ik qua smaak op elkaar lijken en bij dit gerecht verwisselbaar. Dus kies ik voor aubergine uit kostenoverweging en omdat ik ze zo lekker vind.
Soms gebruik ik kleine stukjes wortel ipv paprika als het vooral om het kleureffect gaat. En weer goedkoper.
Zongedroogde tomaatjes vind ik ook zo lekker. Ipv geroosterde pijnboompitjes kun zou je kunnen kiezen voor het zelf even roosteren van zonnebloempitjes en/of pompoenpitjes. Daarna beetje (kruiden)zout erop.
Groetjes, VeggieMo
Oh ja een salade met heel veel lekkers erdoor!!!! Je zou de zongedroogde tomaatjes ook zelf kunnen maken.
BeantwoordenVerwijderenDie gevulde pepers zijn inderdaad vrij prijzig. Ik haal nu de lege pepers en vul ze zelf met roomkaas. Kan ik ze nog extra lekker maken ook met ananas, of ze vullen met tonijn..MMMM Bij de X. enos niet al te duur en je hebt er veel meer dan in zo'n kant en klare pot.
BeantwoordenVerwijderenIk ben wel met je eens wat de salades betreft maar ook weer niet.
BeantwoordenVerwijderenDe dingen die je beschrijft vind ik ook heerlijk en inderdaad kassssssa....;-(((.
Maar sla hebben we nu heel veel in de tuin. Dat kost niets.
En kruiden ook niet.
Croutons kun je ook zelf maken van droog brood.
En zonnebloempitten of pompoenpitten kosten veel minder dan pijnboompitten.
En radijs of lenteui kun je ook zelf laten groeien en ook die zijn lekker knapperig!
Dus kun je misschien om en om doen?
Gr,
Julia