donderdag 24 mei 2012

Tsaziki met een bijsmaakje...

nou loop ik een klein beetje achter de feiten aan omdat ik het vorige week al op het nieuws voorbij zag komen, een itempje meepikte op de Duitse tv en er zaterdag een stukje over in de krant las.
Maar een flitsende reclame om ons zo snel mogelijk van ons vakantiegeld afhandig te maken ;-) herrinnerde me eraan.
Vakantie in Griekenland.
Jawel,we kunnen spotgoedkoop zomaar mee op een last-minuutje.
Maar... in Griekenland blijkt het geen onverdeeld genoegen meer te zijn om als frivole toerist rond te banjeren onder de Griekse zon. De Grieken zijn zo hier en daar (vast niet overal) nogal in hun wiek geschoten over de afgelopen maanden van Europese ellende. Valuta en bezuinigingen en baantjes die zomaar rigoreus door het enorme ambtenaren-riool zijn weggespoeld. Ook het woord' belasting' hoeven ze niet meer te googelen, daar zijn ze keihard mee geconfronteerd. Voorts is het met pensioen gaan op 56 jarige leeftijd ook op de schop gegaan..het is nu als ik het goed heb 58.
Wat niet wegneemt dat er een hele sliert van menselijk leed onder hangt te bungelen, want dat is ook een waarheid als een koe. Er zijn veel faillisementen en de werkeloosheid is enorm.
Al met al blijkt het dat de Griek geen Duutser meer kan zien en ook een Nederlander ziet als een wormvormig aanhangsel van het Duitse gezwaai met de Europese scepter en dus kunnen de toeristen die voldoen aan het Germaanse signalement niet altijd meer rekenen op een onverdeeld gastvrij ontvangst. Tsaziki en bazouka-muziek staan niet meer gegarandeerd op het menu.
Hier en daar zijn er zelfs al een portie klappen uitgedeeld aan een argeloze toerist.
Zelfs een ouder echtpaar. Niet leuk en Duitsers zijn van oudsher fervente bezoekers van Griekenland. Veel Duitsers hebben er ook een tweede huisje, appartementje of brengen er hun oude dag door.
In een flits ging het door mij heen. Zou ik nog een vakantie durven boeken naar Griekenland?
Nou eigenlijk niet dus.
Jammer, want de toeristische industrie is een peiler van inkomsten voor de Grieken.
Misschien wat doemdenkerig, maar ik zou het vreselijk vinden als ik op mijn vakantiebestemming alleen al het 'gevoel' zou hebben dat men mij liever ziet gaan dan komen, dan is voor mij de lol er zwaar af. Hoeft er nog helemaal niks te gebeuren.
Nou blijf ik dit jaar plakken op mijn francobollo, dus hoe rustig kan je het hebben.
Maar toch...geen leuke ontwikkeling.
11 opmerkingen:

 1. Wat jammer, dat dat zo gaat! Wij zijn jarenlang met plezier naar Griekenland op vakantie gegaan, maar dit zet je ook wel even aan het denken. Vind het ook niet slim, want ondanks wat je vindt van NL/DU, als ze geld in het laatje brengen omdat ze bij jou vakantie vieren, dan zou ik ze maar verwelkomen. Het is niet zo dat de meeste vakantiegangers (en zeker niet zo'n ouder echtpaar) daar de boel kort en klein slaan ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen idee hoe vaak er normaal mensen worden gemept in Griekenland. Hier krijgen buitenlandse toeristen ook geregeld een pak rammel, zeker in Amsterdam en helemaal als m/m samen.

  Beetje een sensatiebericht...

  Las wel de tip om cashgeld mee te nemen, ingeval van een bankrun. Dat vond ik dan wel weer slim. Ik zou me er niet door laten tegenhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klopt, ik zou me ook niet prettig voelen..........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zouden het niet alleen de excessen zijn, die in het nieuws komen?? Want dat kopt natuurlijk lekker, veel leuker dan blije Grieken die blij zijn met elke toerist die hun schatkist komt spekken.
  Wij hebben in het voorjaar nog wel even overwogen om naar Griekenland te gaan maar ik vond het allemaal maar knap duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat stom van de grieken.Juist nu kunnen ze elke euro van toeristen gebruiken.Gelukkig zijn er geen wederzijdse knokpartijen. Want nederlanders kunnen ook zeggen "Ik kom hier wat van mijn belastinggeld terughalen".

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou me er niets van aan trekken. Ben er nog nooit geweest zou dus nu ook niet gaan maar laat me niet van de wijs brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sprak maandag een paar buurvrouwen en zij zeiden ook dat ze op dit moment Griekenland liever mijden… Dat is vast niet goed voor de economie daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. AAAAAaaaaarrrgggghhhh...ik ga woensdag op vakantie naar het mooie Griekenland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mijn collega is net terug uit Griekenland, heerlijk gehad de mensen hebben het moeilijk inderdaad maar word hier ook nooit iemand door de vlam in de pan in elkaar onterecht in elkaar gemept?

  De mensen waren vriendelijk en het restaurant waar mijn collega en haar man gingen eten, deden hun altijd extra fruit kado.

  Een positief berichtje over Griekenland dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niet handig van ze. Kijk, als ze de heren politici nou tegenkomen snap ik het. Die kunnen binnenkort in hun thuisland ook niet over straat ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews