donderdag 20 december 2012

Niks zo lekker voor  mij om met mijn laptop op schoot (waar anders) lekker blogs te lezen, surfen of zelf wat weg tikken.
Maar..de laptop verbruikt al met al aardig wat stroom.
160Watt?  Pff weet het niet precies.
Wat ik wel weet is dat onderwijl dat de laptop is aangesloten ook zijn acuutje weer oplaadt.
Dus na een uurtje of 2 haal ik mijn laptop weer van de netstroom af en laat ik hem verder werken op de opgeslagen energie van de accu.
Pas als de accu weer aangeeft 'nog maar 10% te gaan' dan sluit ik hem opnieuw aan.
Als ik dat niet doe, dan laadt mijn laptop de accu op en vervolgens stroomt hij zonder heel die accu te gebruiken lekker op de netstroom verder.
Scheelt toch weer heel wat op jaarbasis denk ik...

10 opmerkingen:

 1. Het is in elk geval de manier om je accu te sparen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geen idee, heb iPad en computer en het staat meestal beide aan, ik ga even een paar lampen uit doen daar kan ik makkelijker op bezuinigen..(hoop ik)

  Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik mijn laptop kocht, raadde de verkoper me aan om de laptop zoveel mogelijk aangesloten te laten op netstroom dus de lader in het stopcontact zitten omdat op die manier de accu minder belast wordt. Het is vaak de accu die het het eerst laat afweten en die dingen kosten vrij veel geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip voor anoniem.. Dan is je accu helemaal snel kapot. Leeg en weer opladen is veeeeel beter. Nog beter.. Als je batterij er uit kan, en toch op het lichtnet zit.. Leg hem er dan uit. Een tip die ik van de verkoper kreeg. Niet deed, wel altijd op lichtnet en na twee jaar was batterij helemaal overleden. Mama doet het goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, goed dat ik het weet.... Misschien was het net de bedoeling van de verkoper om mijn batterij vlug kapot te laten maken ? Ik vind het zelfs zeer onhandig dat ik dan altijd met die draad verbonden zit....

   Verwijderen
 5. hier ook een kapotte accu, ik kan hem net helemaal opstarten, maar dan heb ik weer netstroom nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb geen laptop, maar mijn man moet de zijne inderdaad ook regelmatig opladen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ALs je een laptop hebt die 12 uur op accu kan werken is het wat,maar om nou meerdere malen per dag opte laden etc gaat je connector snel kapot (pinnetje en stekker lader)Heb al jaren laptop aan stroom geen probleem en stroomverbruik merk je geen verschil want hij blijft accu niet continue opladen.En er is geen enkele laptop die 160 Watt verbruikt eerder 60 max.Werkt nu bij mij op 10 Watt aan het stroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben thuis helemaal geen laptop of computer. We werken met onze telefoon alleen, mochten we iets nodig hebben kunnen we zonder problemen het daarmee opzoeken. Altijd makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews