woensdag 27 maart 2013

weer zuinig zijn in hart en ziel.

..en o gelukkig het is weer over. Het big spender virus.
Ik merkte het van de ene dag op de andere en jawel hoor, waar had het mee te maken?
Zonlicht.
Ondanks die ellendige snerpend koude wind, scheen de afgelopen dagen de zon. Met dat zonlicht word je wakker. De shutters expres al op een randje open laten staan en dan .. geen lampen aan 's morgens. Zon!
Dat simpele dingetje maakt mijn gevoel 'zoveel mogelijk voor gratis' weer in mij wakker. En dát gevoel heb ik nodig.
Dat is een sport, dat is een hobby, een super goede drive om het geld in de zak te houden en niet uit te geven aan stomme dingen.
Eten dat overbodig makkelijk moet, geurkaarsjes inplaats van een gewoon waxinelichtje en de moeite weer willen nemen om een extra dikke trui aan te doen inplaats van de verwarming hoger.
Ik kan goed mijn geld uitgeven aan dingen waar ik achter sta hoor. Maar ik heb feitelijk een bloedhekel aan dat gedachteloos voor allerhande kleinigheidjes voor de bijl gaan.
Die zijn bij elkaar opgeteld gewoon een boel geld.
Nu nog de energie steken in het weer eens doorspitten van mijn media abonnement want volgens mij kan dat veel goedkoper.

 

4 opmerkingen:

 1. En straks ook nog de verwarming minder aan! Heerlijk, die zon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het gaat altijd met pieken en dalen, hé? Het lukte mij de afgelopen weken juist heel goed om zuinig en toch milieubewust te leven, maar nu merk ik dat ik weer aan het verslappen ben.
  Voelde me van de week niet lekker, dus liet chinees bezorgen. Nu heb ik weer last van voorjaarskriebels, en wil van alles en nog wat schoonmaken, opruimen en weggooien. Wat nou, hergebruik? Dan staat het over drie jaar nog stof te vangen! In de vuilnisbak ermee! (Ach ja, het zullen de hormonen wel zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee stapjes naar voren en af en toe weer eentje terug... Ik denk dat we er allemaal bij vlagen wel last van hebben. Als je jezelf maar op tijd weer een schop onder je k*** geeft is het niet zo heel erg toch?
  We zijn zat van de winter en willen zon! Met een kopje koffie in de tuin, zonder jas op de fiets, buiten eten enz.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welja.. herkenning!! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews