maandag 28 oktober 2013

Life is like a box of chocolats....

...mijn favoriete film. Forest Gump. De eenvoud en de aandoenelijke simpelheid waarmee hij het leven neemt zoals het hem wordt voorgeschoteld. Zijn oplossingen om te dealen met dingen zijn vaak zonder enige beredenering maar werken aanstekelijk en voor hem zíjn het zijn oplossingen.
Nou ja, waar ik heen wilde was dat ik een stukje las op de online pagina van Genoeg. Over de niks kopen maand gaat het. Dat schijnt deze maand te zijn, dus ik ben rijkelijk laat om in te haken.
Maar al lezend dat ik bij mezelf. Wát heb ik dan eigenlijk deze maand gekocht dat achteraf best anders had gekund?
Dus niet de boodschappen e.d. maar een aanschafje. Als is het maar een sierkaars of een plantje.
Niks dus.
Ik was onbewust een frugal Gump.
Het kwam simpelweg niet bij me op omdat ik geen kooplust hoefde te bevredigen waarschijnlijk.
Maar desalnietemin spreekt het artikel me aan. Mijn niks kopen maand laat ik niet zomaar aan mijn neus voorbijgaan omdat oktober nu eenmaal op 3 dagen na voorbij is. Kom nou! Voor niks gaat de zon op!
Niet getreurd, november wordt mijn bewuste niet kopen maand.
Zou dat anders voelen? Nu je bewust niet 'mag' kopen?
Wordt het eerder een dingetje als het een verboden genot is?
Geen idee, een mens is een raar wezen en ik af en toe helemaal als het om de financieën gaat. Zo makkelijk als ik kan bezuinigen op de huishoudpot, zo minimaal kan mijn afweging zijn om iets aan te schaffen als ik het graag wil hebben.
Maar nu moet het dus een maand 'bewust' van mijzelf.
O ja, eerste niet aanschaf: een andere laptop of tablet, want mijn 'goede' laptop is na drie jaar een sneue dood gestorven. Het beeldscherm kreeg geen verbinding meer met de laptop zelf. En zwart werken is onmogelijk met een laptop.
Mijn oude laptop, volgens mijn kinderen gewoon schattig in zijn oldtimer outfit, doet het echter nog prima. De vorige had ik gekregen bij het afsluiten van een 2 jarig mobiel abonnement en had die kans gegrepen omdat het overjarige laptopje vast niet lang meer te leven had.
Nou ik zie het...na drie jaar is de flitsende nieuwe uitgerangeerd en zit ik weer ouderwets met mijn nu ruim 6 jaar oude retro-top op schoot.
Is dat niet Frugal Gump?

5 opmerkingen:

 1. Merk dat ook, het is geen niet mogen ofzo maar gewoon niet willen. Als ik iets nodig heb dan zal ik het echt wel -weloverwogen- aanschaffen maar het kost me bijvoorbeeld geen enkele moeite om met niets bij de kassa van intratuin te komen ofzo. Niet eens omdat ik wil besparen, maar omdat het me gewoon niets meer doet, al die koopwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kun je de nieuwe laptop aansluiten op een extern beeldscherm? (Bijvoorbeeld dat van je computer)? Zo ja, dan kun je in ieder geval nog spullen er af halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Google er eens op: manlief had ook een dood scherm, maar heeft hem weer aan de praat gekregen...

   Verwijderen
 3. Inderdaad een mooie film! Ik hoor het hem gewoon zeggen: 'You never know what you gonna get.'

  Succes in november. Lijkt me nog best lastig met het oog op Sinterklaas?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een maand gemist, geloof ik ;o) Ik ga er zeker om denken om dat ook te gaan doen. Januari lijkt me een mooie maand om uit te proberen. Nu net voor de Sint en Kerst...
  Ik wens je succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten

Totaal aantal pageviews